Skrýt obsah

Přístup k prvkům ve vícetělových dílech

K prvkům vícetělového plechového dílu máte přístup v hlavním stromu FeatureManager nebo v tabulce řezů přidané k vrcholu stromu. Prvky jsou trasovány v obou.

Prvky, které přidáte pro vytvoření vícetělového dílu, jsou zobrazeny zvlášť v tabulce přířezů a jako nové prvky v hlavním stromu prvků FeatureManager.

Pokud například chcete vytvořit vícetělový díl pomocí Převést na plechový pro přidání plechových těl, jsou prvky Převést objem přidány ke stromu prvků FeatureManager, když jsou vytvořeny, a do tabulky přířezů se přidají reprezentace těl. Ve verzi SOLIDWORKS 2013 a novější jsou dvě samostatné nadřazené složky (Plechové díly FM_shm_sheetmetal_folderRozvinutý tvar FM_shm_flat_pattern_folder), které obsahují plechová těla a jejich rozvinuté tvary.

SM_FT_2.gif

Když vytvoříte ze stávajícího plechového těla nové plechové tělo, objeví se v nadřazené složce pro plechové díly stromu FeatureManager pouze jeden prvek Plechový díl FM_shm_sheetmetal_folder. Pokud například vytvoříte pole z plechového těla, takže místo jednoho plechového těla získáte tři těla, budou parametry plechových dílů těchto tří těl řízeny jediným uzlem plechového dílu odpovídajícím třem výsledným tělům.
FM_sheet_metal_patterned_2013b

Spojíte-li dvě stávající plechová těla do jednoho, objeví se v nadřazené složce pro plechové díly stromu FeatureManager dva prvky Plechový dílfm_sheet_metal.png. Přestože nyní existuje pouze jedno tělo, zachová si druhé tělo svoje vlastní parametry plechového dílu.

Plechový prvek, který odpovídá prvnímu tělu, řídí geometrii tohoto prvního těla i veškerou novou geometrii prvku přidanou ke spojenému tělu.

Plechový prvek, který odpovídá druhému tělu, je zobrazen odsazeně vůči plechovému prvku odpovídajícímu prvnímu tělu.
FM_shm_attached_bodies

Tento prvek řídí pouze geometrii druhého těla (tloušťku a poloměr ohybu).

V tabulce přířezů:

  • Každé tělo má svou vlastní definici plechu.

    Název těla je přejat z posledního prvku přidaného k tomuto tělu.

  • Rozbalení reprezentace těla pro přístup a úpravu prvků.

    Ačkoliv není možné rozbalit prvek, abyste viděli jeho skicu, je možné skicu upravit klepnutím pravým tlačítkem na prvek a klepnutím na možnost Upravit skicumenu_edit_sketch.gif.

  • Můžete použít menu pod pravým tlačítkem myši pro přiřazení definice vlastního materiálu a izolaci nebo rozvinutí vybraného těla.
  • Rozvinutý tvar určitý pro tělo se objeví na spodní části seznamu prvků.

V hlavním stromu FeatureManager:

  • Všechny prvky, které se používaly pro vytvoření vícetělového dílu jsou uvedeny v pořadí, ve kterém byly vytvořeny.
  • Můžete upravit prvky z hlavního stromu prvků FeatureManager nebo z tabulky přířezů.
  • Strom FeatureManager je zakončen odděleným rozvinutým tvarem pro každé tělo ve vícetělovém dílu.
  • Pokud používáte funkci Vložit díl pro přidání těl k dílu, je kromě přidání reprezentace těl do tabulky přířezů přidán také uzel pro každé nové tělo v hlavním stromu prvků.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Přístup k prvkům ve vícetělových dílech
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.