Bir montaj pimler, cıvatalar, vidalar veya yaylarla birbirine bağlanmış birden çok parçadan oluşur. Dizüstü bilgisayarlar, makaslı liftler, penseler ve aktüatörler pimli montaj örnekleridir. Bu montajların davranışını modellemek için geleneksel olarak her pim geometrisini oluşturmanız ve pimler ile temas yüzleri arasında temas koşullarını uygulamanız gerekir ki tüm bunlar yoğun işlemler gerektirir.
Pratik uygulamalarda, pimler üzerindeki gerilim dağılımından ziyade genellikle pimlerin bitişik parçalar ya da montaj üzerindeki etkilerini öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu gibi uygulamalarda geleneksel yaklaşımın yerine, pimlerin montajdaki davranışını sanal olarak göstermek için pim bağlantı elemanlarını kullanabilirsiniz.
Örneğin aşağıdaki pense montajında, pimin karşısında dönen ve iki kolun içinden geçen silindirik yüzleri kullanarak bir pim bağlantı elemanı tanımlayabilirsiniz. Silindirik yüzlerin pim karşısında dönmesine izin vermeniz gerekir fakat bunların birbirine göre eksenel olarak hareket etmesini önlemeniz gerekir.

Pim Bağlantı Elemanları Ne Zaman Kullanılmalı?
 |
Bu piston montajında, bir piston muhafazasının iç yüzü ile piston kolunun yüzü arasında bir pim bağlantı elemanı tanımlayabilirsiniz. Kolun muhafazaya giriş/çıkışında oluşan kayma direncini belirtmek için bir eksenel yay kullanabilirsiniz. |
 |
Bu menteşe için iki pim bağlantı elemanı tanımlayabilirsiniz. Toplam sertlik, iki sertlik değerinin toplamıdır. Pimler, seri bağlantı halinde görünmelerine rağmen birbirine paralel olarak bağlanmış gibi davranırlar. |
 |
Bu kısmi silindirik yüzler arasında bir pim bağlantı elemanı tanımlayabilirsiniz. |