İçindekiler'i Gizle

Süpür PropertyManager'ı

Süpür PropertyManager'ı seçeneklerini, süpürme unsurunun tipine göre ayarlayın.

Bu PropertyManager'ı açmak için:

Bir profil ve izlenecek bir yol çizin, ardından da Süpürülmüş Yükseklik/Taban (Unsurlar araç çubuğu), Süpürme ile Kesme (Unsurlar araç çubuğu) veya Süpürülmüş Yüzey (Yüzeyler araç çubuğu) öğesine tıklayın.

Profil ve Yol

  Profil süpürme Bir profil ve yol kullanarak süpürme oluşturur.
  Katı süpürme (Yalnızca kesme süpürmeler için kullanılabilir. Montaj unsurları için kullanılamaz.) Bir araç gövdesi ve yol kullanarak bir kesme süpürme oluşturur. En yaygın kullanıldığı yer, silindirik gövdelerin etrafında kesmelerin oluşturulmasıdır. Bu seçenek, uç frezesi simülasyonu için de kullanışlıdır.

Yalnızca kesme-süpürmelerde, Katı süpürme öğesini seçtiğinizde yol kendi içinde teğet olmalıdır (sivri köşe olmamalıdır) ve araç gövdesi profili üzerinde veya içindeki bir noktada başlamalıdır.

Araç gövdesi ve yol
Kes süpür

Katı süpürme öğesinin bir helis yolu izleyerek bir araç gövdesini nasıl ele aldığına dikkat edin:

Yolu Takip Et için Oryantasyon/büküm tipi öğesini, Yol hizalama tipi için de Hiçbiri öğesini seçtiğinizde araç gövdesi helis yolunun teğetlerini doğru bir şekilde izler.



Araç gövdesini, bir helis yolu takip ederken bir referansa dik konumda tutmak amacıyla Yön Vektörü için Yol hizalama tipi öğesini seçin, ardından araç gövdesinin dik açılı kaldığı (örneğin, bir silindirin düzlemsel uç yüzüne dikme) bir yön seçin.

Araç gövdesi, silindir boyunca helis yolu takip ederken uç yüze paralel kalır. Bu işlev, talaşlı imalat pazarı için önemlidir.

Profil Süpürmeyi oluşturmak için kullanılan çizim profilini (kesit) ayarlar. Grafik alanında veya FeatureManager tasarım ağacında profil çizimini seçin. Profil, bir taban veya yükseklik süpürme unsuru için kapalı olmalıdır. Profil, bir yüzey süpürme unsuru için açık veya kapalı olabilir.
Araç gövdesi (yalnızca kesme süpürmeler) Araç gövdesi içbükey olmalı, ana gövdeyle birleşik olmamalı ve aşağıdakilerden birini içermelidir:
  • Çizgi veya yay gibi yalnızca analitik geometriden oluşan döndürülmüş bir unsur.
  • Silindirik ekstrüze edilmiş bir unsur.
Yol Profilin hangi yol boyunca süpürme işlemini yapacağını ayarlar. Grafik alanında veya FeatureManager tasarım ağacında yol çizimini seçin. Yol açık veya kapalı olabilir ve bir çizimde yer alan bir grup çizim eğrisi, bir eğri veya bir grup model kenarı olabilir. Yolun başlangıç noktası, profilin düzlemi üzerinde uzanmalıdır.
   
Kesit, yol veya sonuçta elde edilen katı kendisiyle kesişemez.

Seçenekler

  Oryantasyon/büküm tipi Yol boyunca süpürürken Yol'in oryantasyonunu kontrol eder. Seçenekler:
   

Yolu Takip Et

Kesit her zaman yola göre aynı açıda kalır.

Yolu Takip Et öğesini seçerseniz yol üzerindeki küçük ve düzensiz eğrilik dalgalanmaları, profillerin hatalı hizalanmasına neden olduğunda ilgili seçenekler profilleri kararlı duruma getirir.

Normali sabit tut

Kesit, her zaman başlangıç kesitine paralel kalır.

Yolu ve 1. kılavuz eğriyi takip et





Yolu ve 1. kılavuz eğriyi takip et öğesini seçtiğinizde, ara kesitlerin bükümü yoldan ilk kılavuz çizgiye giden vektör tarafından belirlenir. Yatay düzlemle vektör arasındaki açı, tüm ara kesitlerin çizim düzlemlerinde sabit kalır.

Yolu 1. ve 2. kılavuz eğriyi takip et



1. ve 2. kılavuz eğrisini takip et öğesini seçtiğinizde, ara kesitin bükümü yoldan ikinci kılavuz çizgiye giden vektör tarafından belirlenir. Yatay düzlemle vektör arasındaki açı, tüm ara kesitlerin çizim düzlemlerinde sabit kalır.

Yol Boyunca Bük

Kesiti yol boyunca büker. Tanımla altında, bükümü derece, radyan veya dönüş cinsinden tanımlayın.

Örnekte bir dönüş gösterilmektedir.

Yol Boyunca Normal Sabitle Kıvrıl

Kesiti yol boyunca bükerken yol boyunca bükülen kesiti başlangıç kesitine paralel tutar.

Örnekte bir dönüş gösterilmektedir.

  Tanımla (Oryantasyon/büküm tipinde Yol Boyunca Bük veya Yol Boyunca Normal Sabitle Bük seçilerek kullanılabilir). Şunlardan birini seçin:

Büküm tanımı

Bükümü tanımlayın. Derece, Radyan veya Dönüş'ü seçin.

Bükülme açısı

Bükümdeki derece, radyan veya dönüş miktarını ayarlar.

  Yol hizalama tipi (Oryantasyon/büküm tipi alanında seçilen Yolu Takip Et öğesiyle birlikte kullanılabilir) Yol boyunca küçük ve düzensiz eğrilik dalgalanmalarının, profilin hatalı hizalanmasına neden olduğu durumlarda profili kararlı duruma getirir. Seçenekler:
   

Hiçbiri

Profili yola dik olarak hizalar. Düzeltme uygulanmaz.

Minimum Bükülme

(Sadece 3B yollar için). Profilin yolu takip ederken kendi ile kesişmesini engeller.

Yön Vektörü

Profili Yön Vektörü için seçilen yönde hizalar. Yön vektörünü ayarlamak için objeler seçin.

Tüm Yüzler

Yol bitişik yüzler içeriyorsa, geometrik bakımdan olanaklı olan yerlerde, süpürme profilini bitişik yüze teğet hale getirin.

Yön Vektörü (Yön Vektörü alanında seçilen Yol hizalama tipi öğesiyle birlikte kullanılabilir) Yön vektörünü ayarlamak için bir düzlem, düzlemsel yüz, çizgi, kenar, silindir, eksen, bir unsur üzerinde bir çift tepe noktası vb. seçin.
  Teğet yüzleri birleştir Süpürme profili teğet segmentler içeriyorsa, sonuçta elde edilen süpürmedeki ilgili yüzeylerin teğet olmasını sağlar. Bir düzlem, silindir veya koni olarak gösterilebilecek olan yüzler korunur. Diğer bitişik yüzler birleştirilir ve profiller yaklaştırılır. Çizim yayları spline'lara dönüştürülebilir.
  Önizlemeyi göster Süpürmenin gölgeli bir önizlemesini gösterir. Sadece profili ve yolu görüntülemek için işareti kaldırın.
  Sonucu birleştir Katıları tek bir gövdede birleştirir.
  Uç yüzleri ile hizala Süpürme profilini, yolun karşılaştığı son yüze kadar devam ettirir. Süpürme yüzleri, ek geometri gerektirmeksizin süpürmenin uçlarındaki yüzlerle eşleşecek şekilde uzatılır veya kesilir. Bu seçenek yaygın olarak helislerde kullanılır.

   
Uç yüzleri ile hizala seçili Uç yüzleri ile hizala işaretli değil
Helisin üstü Helisin üstü
Helisin altı Helisin altı

Kılavuz Eğrileri

Kılavuz Eğrileri Yol boyunca süpürme işlemi yaparken profile kılavuzluk eder. Grafik alanında kılavuz eğrilerini seçin.
Kılavuz eğrisi, profille veya profil çizimindeki bir nokta ile çakışık olmalıdır.
Yukarı Taşı ve Aşağı Taşı Kılavuz eğrilerinin sırasını ayarlar. Bir Kılavuz Eğrisi seçin ve profil sırasını ayarlayın.
  Düz yüzleri birleştir Kılavuz eğrileri ile süpürmelerin performansını artırmak için ve kılavuz eğrisinin veya yolun eğrisel süreklilik göstermediği tüm noktalarda süpürmeyi bölümlere ayırmak için işareti kaldırın. Sonuç olarak, kılavuz eğrilerindeki çizgi ve yaylar daha doğru şekilde eşleştirilir.
   
Düz yüzleri birleştir seçili
Düz yüzleri birleştir işaretli değil
Düz yüzleri birleştir seçeneğinin işaretini kaldırdığınızda, daha sonra oluşturulan bazı unsurların geometrinin değiştirilmesi nedeniyle başarısız olma olasılığı ortaya çıkar.
   
Kesitleri Göster Süpürmenin kesitlerini gösterir. Okları seçerek profili Kesit Numarası'na göre görüntüleyin ve sorun giderin.
   

Teğetlik Başlat/Bitir

Başlangıç teğetlik tipi ve Bitiş teğetlik tipi.

Hiçbiri Teğetlik uygulanmaz.
Yol Teğet Süpürmeyi başlangıçta yola dik olarak oluşturun.

İnce Unsur

Bir ince unsur süpürmesi oluşturmak için seçin.

Katı unsuru ile süpür İnce unsur ile süpür
İnce unsur tipi İnce unsur süpürmesinin tipini ayarlar. Seçenekler:

Tek Yön

Kalınlık değerini kullanarak profillerden tek yönde ince unsur oluşturur. Gerekirse Yönü Ters Çevir'i tıklayın.

Orta Düzlem

Profillerden iki yönde ince özellik oluşturarak iki yöne de aynı Kalınlık değerini uygular.

Çift Yön

İnce unsuru profillerden her iki yönde oluşturur. Kalınlık ve Kalınlık dim_lin_t2.png için tek tek değerler belirler.

Eğrilik Görünümü

Mesh önizleme Yüzeyleri daha iyi görselleştirmek için seçili yüzlere bir önizleme meshi uygular.
Mesh yoğunluğu Mesh önizleme seçeneğini belirlediğinizde kullanılabilir.

Mesh çizgilerinin sayısını ayarlar.

Zebra çizgileri Yüzey kırışıklıklarının veya kusurların görülmesini kolaylaştırmak için zebra çizgileri görüntüler.
Eğrilik tarakları Eğrilik taraklarının görüntülenmesini etkinleştirir.

Bu seçeneklerden en az birini seçin:

Yön 1

Yön 1'deki eğrilik taraklarının görünümünü değiştirin.

Yön 2

Yön 2'deki eğrilik taraklarının görünümünü değiştirin.

Yönlerden herhangi biri için Rengi Düzenle öğesini seçerek tarak rengini değiştirin.

Ölçek Eğrilik tarakları seçeneğini belirlediğinizde kullanılabilir.

Eğrilik tarağının boyutunu ayarlar.

Density Eğrilik tarakları seçeneğini belirlediğinizde kullanılabilir.

Eğrilik tarağı görünümünün çizgi sayısını ayarlar.

Unsur Kapsamı

Unsurun etkilemesini istediğiniz gövdeleri veya bileşenleri belirtir.
  • Çok gövdeli parçalar için, bkz. Çok Gövdeli Parçalarda Unsur Kapsamı.
  • Montajlar için, bkz. Montajlarda Unsur Kapsamı.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Süpür PropertyManager'ı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.