Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Collapse Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Expand SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand SOLIDWORKS MBD SOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand SOLIDWORKS SustainabilitySOLIDWORKS Sustainability
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Kesişim PropertyManager'ı

Kesişim aracını kullanarak var olan geometriyi değiştirmek ya da yeni geometri oluşturmak üzere katıları, yüzeyleri veya düzlemleri kesiştirebilirsiniz.

Örneğin, bir katıya açık yüzey geometrisi ekleyebilir, bir modelden malzeme kaldırabilir ya da kapalı bir boşluktan geometri oluşturabilirsiniz. Ayrıca, Kesişim aracı ile tanımladığınız katıları birleştirebilir ya da kapalı hacimleri tanımlamak üzere bazı yüzeyleri kapayabilirsiniz.

Kesişim PropertyManager'ını açmak için:PropertyManager'ı açmak için katılar, yüzeyler veya düzlemler içeren bir parça açın ve

  • Kesişim'i tool_intersect.gif (Unsurlar araç çubuğu) veya Ekle > Unsurlar > Kesişim seçeneğini tıklayın.

Seçimler

Katılar, Yüzeyler veya Düzlemler Kesişecek katı, yüzey ya da düzlemleri seçin.
  Kesişen bölgeler oluştur Seçimleri görüntüler ve birbiri ile kesişen bölgeler oluşturur.
  İç bölgeler oluştur Seçimlerin kesişimi içindeki kapalı (boş) bir hacimden bir iç bölge oluşturur ve bunları görüntüler.
  İkisini de oluştur Seçimleri görüntüler ve kesişen bölgeler ve iç (boş) bölgeler oluşturur.
  Yüzeylerdeki kapak düzlemsel açıklıkları Yassı açıklıkları olan yüzeyler için, Kesişim öğesine tıkladığınızda açıklıkları kapatır.
  InterI_sect Birleşim veya seçimlerin kesişimi tarafından oluşturulan her kapalı hacimden ayrı bir bölge tanımlar. Hariç Tutulacak Bölgeler'de bir veya birden çok bölgeyi hariç tutabilirsiniz.

Hariç Tutulacak Bölgeler

Önizleme Seçenekleri
Eklenen bölgeleri göster Katı olarak dahil ediyor olduğunuz bölgeleri görüntüler. Diğer tüm bölgeler gizlenir.
Dışarıda bırakılan bölgeleri göster Dışarıda bırakıyor olduğunuz bölgeleri şeffaf olarak görüntüler. Diğer tüm bölgeler gizlenir.
Eklenen ve dışarıda bırakılan bölgeleri göster Hem eklenen hem de dışarıda bırakılan bölgeleri görüntüler. Eklenen bölgeler katı ve dışarıda bırakılan bölgeler de şeffaf olarak görünür.
  Bölge Listesi Kesişim öğesine tıkladıktan sonra nihai sonuçtan hariç tutabileceğiniz bölgeleri görüntüler.
  Tümünü Seç Tüm hariç tutma bölgelerini seçer.
PM_OK.gif öğesini tıklamadan önce, yeni gövde tanımlamak için en az bir seçim tanımlamanız gerekir.
  Seçimi Tersine Çevir Bölge Listesi alanında seçilen bölgeleri temizler ve temizlenen bölgeleri seçer.

Seçenekler

Sonucu birleştir PM_OK.gif öğesini tıkladıktan sonra, dahil edilen bölgeler birleşimini oluşturur. Dokunma bölgeleri, mümkün olduğunda tek vücut halinde oluşturulur. Temizlendiğinde, dahil edilen her bölge için ayrı bir gövde oluşturur.
Yüzeyleri tüket PM_OK.gif öğesi tıklandıktan sonra, yüzeyleri parçanın FeatureManager tasarım ağacından kaldırır.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kesişim PropertyManager'ı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2016 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.