Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Collapse Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Expand SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand SOLIDWORKS MBD SOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand SOLIDWORKS SustainabilitySOLIDWORKS Sustainability
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Adobe Illustrator Dosyaları (*.ai)

Adobe Illustrator dosyalarını SOLIDWORKS'e, SOLIDWORKS modellerini ve teknik resimlerini ise Adobe Illustrator dosyalarına içe aktarabilirsiniz.

Grafik objeleri taslak şekilleri olarak; metin objeleri ise SOLIDWORKS metin objeleri olarak içe aktarılır. Parça ve montaj modelleri bit eşlem resimler olarak verilir.

Bir Adobe Illustrator dosyasını SOLIDWORKS'e almak için sisteminizde Sürüm CS3 veya sonrasının kurulu ve çalışır durumda olması gerekir.

SOLIDWORKS parçalarını, montajlarını, çizimlerini ve teknik resim görünümlerini pano yoluyla Adobe Illustrator'a kopyalayabilirsiniz.

Fonksiyonellik

  • Bir Adobe Illustrator nesnesini aldığınızda, nesne Ön düzlemde görünür. Nesneyi başka düzlemlere kopyalayabilirsiniz.
  • Adobe Illustrator objelerini, SOLIDWORKS parça belgelerine içe aktarabilirsiniz, ancak montaj çizimlerine içe aktaramazsınız.

Tipik Kullanımlar

  • Düzlemlere haritalanmış ve ürünün model stili özelliklerine izlenmiş ürün konsept çizimleri.
  • Fotoğraf gerçekçiliğinde işleme için yüzlere yerleştirilen yapıştırmalar.
  • Ürün logosunu parça geometrisine yerleştirmek için SOLIDWORKS modelleme komutlarında logolar kullanılmıştır.
  • Parça geometrisine ekstrüze edilmiş ürün etiketleri (elektriksel özellikler veya kullanma talimatları gibi).


  1. Adobe Illustrator dosyalarını almak için öğesine (Standart araç çubuğu) veya Dosya > öğesine tıklayın ve Dosya tipi için Adobe Illustrator (*.ai) öğesini seçin.
  2. Adobe Illustrator dosyalarını vermek için, Dosya > Farklı Kaydet öğesine tıklayıp Dosya tipi için Adobe Illustrator (*.ai) seçeneğini belirleyin.
  3. SOLIDWORKS verilerini Adobe Illustrator'a yapıştırmak üzere panoya kopyalamak için Düzenle > Adobe Illustrator'a Kopyala öğesine tıklayın.
    Adobe Illustrator'a yapıştırmak üzere aşağıdakileri panoya kopyalayabilirsiniz:
    • Seçilen bir veya daha çok teknik resim görünümü
    • Parça veya montajlarda seçilen bir veya birden çok yüz ya da bileşen
    Pano verilerini Adobe Illustrator'a yapıştırdığınızda gölgelendirme görünmez. Gölgeli modelleri Adobe Illustrator'a vermek için 2. Adımdaki prosedürü izleyin.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Adobe Illustrator Dosyaları (*.ai)
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2016 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.