Expand ÚvodÚvod
Expand SprávaSpráva
Expand Uživatelské rozhraníUživatelské rozhraní
Collapse Základy SOLIDWORKSZáklady SOLIDWORKS
Expand Přestup z 2D na 3DPřestup z 2D na 3D
Expand SestavySestavy
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfiguraceKonfigurace
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand Designové studie v SOLIDWORKSDesignové studie v SOLIDWORKS
Expand Detailování a výkresyDetailování a výkresy
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand Datová komunikace SLDXMLDatová komunikace SLDXML
Expand Import a exportImport a export
Expand Zobrazení modeluZobrazení modelu
Expand Navrhování foremNavrhování forem
Expand Studie pohybuStudie pohybu
Expand Díly a prvkyDíly a prvky
Expand Vyznačení trasyVyznačení trasy
Expand Plechové dílyPlechové díly
Expand Aplikace SimulationAplikace Simulation
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand SkicováníSkicování
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand SOLIDWORKS SustainabilitySOLIDWORKS Sustainability
Expand TolerováníTolerování
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand SvařováníSvařování
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Řešení potížíŘešení potíží
Pojmy
Skrýt obsah

PropertyManager pro Řez (modely)

Tento PropertyManager řídí zobrazení řezů v dokumentech dílů a sestav.

Postup otevření správce PropertyManager Řez:

Klikněte na ikonu Řez tool_Section_View.gif (panel nástrojů Zobrazení) nebo na nabídku Zobrazení > Zobrazit > Řez.

Řez ve výkresu

Automaticky se zobrazí další dostupné písmeno pohledu řezu. Toto písmeno můžete libovolně změnit.

Metoda řezu

Rovinný Po výběru možnosti Rovinný nadefinujete pohled řezu výběrem jedné, dvou nebo tří rovin nebo rovinných ploch.
Podle zón Po výběru možnosti Podle zón nadefinujete pohled řezu výběrem jedné nebo více zón. Zóny jsou definovány průsečíkem vybrané roviny nebo plochy a vymezovacího rámečku modelu.
Metoda rovinného řezu s 1 vybranou rovinou řezu
Metoda rovinného řezu se 2 vybranými rovinami řezu
Metoda rovinného řezu se 3 vybranými rovinami řezu
Metoda řezu podle zón

Možnost řezu

Metoda odsazení Určuje rovinu, od které se počítají hodnoty odsazení.

Odsazení může být kolmé na tyto prvky:

  • Referenční rovina

    Hodnoty jsou počítány ve směru kolmém na aktuální orientaci roviny řezu.

  • Vybraná rovina

    Hodnoty jsou vypočítané kolmo na rovinu vybranou v části Řez 1.

Zobrazit uzavření řezu Zobrazí uzavření řezu pomocí barvy určené v rámečku Upravit barvu. Abyste viděli dovnitř modelu, zrušte zaškrtnutí této možnosti.
Zachovat barvu uzavření Po uzavření PropertyManageru Řez zobrazuje uzavření řezu v barvě nastavené v poli Upravit barvu. Tato vlastnost nemá efekt v době, kdy je PropertyManager otevřen. Tabulka níže uvádí stav zobrazení po uzavření PropertyManageru pro sestavu.
Pouze grafický řez Nabízí rychlejší výsledky s omezenými možnostmi výběru.
Nelze vybrat plochu nebo hranu řezu. U pouze grafického řezu je nutné zachovat barvu uzavření řezu. Pixely na stejné rovině jako rovina nebo plocha řezu nejsou skryty.

Řez 1, Řez 2, Řez 3

Řez 3 se zobrazí teprve poté, až vyberete Řez 2. Řez 2Řez 3 lze použít pro rozdělení pohledu pomocí dalších rovin a ploch.

  Rovina/plocha řezu Zvolte rovinu nebo plochu nebo klepněte na možnost Přední rovina Tlačítko plane_front.png, Horní rovina plane_top.png nebo Pravá rovina plane_right.png a vytvořte pohled s řezem. Příkaz Obrátit směr řezu PM_reverse_direction.gif změní směr řezu.
dim_lin_d.png Vzdálenost odsazení Nastaví vzdálenost odsazení řezu od roviny nebo plochy
PM_angle_x.gif Rotace X Otočí referenční řez podél osy X.
PM_angle_Y.gif Rotace Y Otočí referenční řez podél osy Y.
  Upravit barvu Změní barvu řezu.

section_cap_before.png

Řezy jsou skryty vybráno Zobrazit uzavření řezu a nevybráno Zachovat barvu uzavření

section_cap_both_off.png

section_cap__both_on.png

Možnosti Zobrazit uzavření řezu a Zachovat barvu uzavření nejsou zaškrtnuté. Vybráno Zobrazit uzavření řezuZachovat barvu uzavření

Vybraná těla nebo součásti

Vybraná těla Vyberte těla v grafické ploše nebo v plovoucím stromu FeatureManager a přidejte je tak do seznamu Vybraná těla.
Jen vybrané součásti Vyberte součásti v grafické ploše nebo v plovoucím stromu FeatureManager a přidejte je tak do seznamu Vybrané součásti.
Součásti nebo těla, která budou zahrnuta nebo vyloučena z řezu Seznam součástí nebo těl vybraných v grafické ploše nebo v plovoucím stromu FeatureManager. Chcete-li odstranit všechny sestavy nebo díly, klepněte pravým tlačítkem myši a vyberte Vymazat výběry. Chcete-li odstranit tělo nebo součást, vyberte ji v grafické ploše nebo ve stromu FeatureManager nebo na ni klikněte pravým tlačítkem ve výběrovém seznamu a vyberte možnost Odstranit.
Vyloučit vybrané K dispozici, jestliže kliknete na možnost Vybraná těla nebo Vybrané součásti. Řez se nebude týkat vybraných těl nebo součástí. Všechna ostatní těla a součásti budou do řezu zahrnuty.
Zahrnout vybrané K dispozici, jestliže kliknete na možnost Vybraná těla nebo Vybrané součásti. Řez se bude týkat vybraných těl nebo součástí. Ostatní těla a součásti do řezu nebudou zahrnuta.
Zapnout výběr roviny K dispozici, jestliže kliknete na možnost Vybraná těla nebo Vybrané součásti. Zobrazí rovinu výběru s triádou umístěnou ve středu roviny. Pomocí triády můžete určit polohu a orientaci roviny výběru.

Náhled

Zobrazí pouze grafický náhled řezu v závislosti na umístění roviny řezu a na součástech nebo tělech, která jste vybrali v seznamu Vybrané součásti nebo Vybraná těla. Skryje roviny řezu, referenční roviny, obrysy ploch a rovinu výběru.

Uložit

Klepnutím řez uložte, nastavte následující položky v dialogovém okně Uložit jako a klepněte na možnost Uložit:

Orientace pohledu Uloží pohled řezu jako pojmenovaný pohled v dialogovém okně Orientace. Tento pohled není k dispozici ve výkresech.
Popisový pohled výkresu

Vytvoří popisový pohled pro daný řez a zahrne tento řez naZobrazení palety ve výkresech. Název řezu se zobrazí pod položkou Popisy FM_annotations.gif.

Když tuto možnost uložíte, zobrazí se dialogové okno Vlastnosti pohledu řezu, kde můžete určit součásti, které mají zůstat neřezané. Nastavte následující možnosti a klepněte na OK.

Vyloučené součásti

V grafické ploše nebo ve stromu FeatureManager vyberte součásti, které mají zůstat neřezané. Chcete-li odstranit součást ze seznamu, vyberte ji znovu nebo ji vyberte v seznamu Vyloučené součásti a stiskněte Odstranit.

Automatické šrafování

Vyberte pro automatickou úpravu podle sousedních součástí se stejným vzorem šrafování. Pole šrafování se budou měnit při provádění řezů v sestavě.

Vyloučit šrouby

Výběrem vyloučíte šrouby z daného řezu. Ke šroubům patří jakékoli položky vložené ze SOLIDWORKS Toolbox (matky, šrouby, podložky atd.), kromě konstrukčních prvků. Je také možné klasifikovat libovolnou součást jako šroub.

Chcete-li klasifikovat jakoukoli součást jako šroub, otevřete danou součást a klepněte na Soubor > Vlastnosti . V dialogovém okně na záložce Vlastní vyberte JeŠroub v poli Název vlastnosti a zadejte 1 do pole Hodnota / textový výraz.
Název pohledu Zadejte název pro pohled řezu.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager pro Řez (modely)
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2017 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.