Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Collapse SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand SOLIDWORKS SustainabilitySOLIDWORKS Sustainability
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Birden Çok Yorulma Olayı Arasında Rastgele Etkileşim

Simulation uygulaması, alternatif gerilimleri değerlendirmek için farklı olayların tepe gerilim değerlerini karıştırır.

Fa, Fb ve Fc ölçeklendirme faktörlerini kullanan A, B ve C etütlerine referans veren üç yorulma olayı belirlediğinizi varsayalım. Yazılım, alternatif gerilimleri ve hasar faktörlerini aşağıdaki şekilde hesaplar:

  • Yazılım, üç referans etüt için her bir düğümde ilişkili faktörlerle ölçeklendirilen gerilim durumunu hesaplar: Sa * Fa, Sb* Fb, Sc*Fc

    Burada, Sa, Sb ve Sc, sırasıyla A, B ve C etütlerindeki bir düğüm için gerilim bileşeni değerleridir [SX, SY, SZ, TXY, TXZ, TYZ].

  • Yazılım, tüm olası yük kombinasyonu çifti için bir yük durumunun altı gerilim bileşenini ikinci yük durumunun eşleşen bileşenlerinden çıkararak bileşen gerilim aralığını elde eder. n yükleme sayısı için olası yük kombinasyonları şunlardır: (n * (n -1) / 2).
  • Yazılım, her bileşen gerilim aralığı için alternatif gerilimi seçilen miktarın (gerilim yoğunluğu, von Mises veya maksimum mutlak ana gerilim) yarısı olarak hesaplar. Yazılım tüm olası kombinasyonlar için eşleşen yükleme çiftlerini azalan sırayla sıralayarak alternatif gerilimlerin listesini oluşturur.
  • Yazılım, seçilen yorulma eğrisine (S-N eğrisi) göre, alternatif gerilim listesini en düşük değerden en düşük değere doğru kontrol eder.

    Yazılım, döngü oranı ni / Ni değerini (ni, her iki olaydan kalan düşük döngü sayısıdır) değerlendirerek, alternatif gerilim için kısmi hasar faktörü olan Di değerini değerlendirir; Ni, tasarım yorulma S-N eğrisinden interpolasyonla elde edilen izin verilen döngü sayısıdır.

  • Yazılım, kısmi hasar faktörü Di'yi değerlendirdikten sonra iki olayın döngü sayısını ni değeri kadar azaltarak alternatif gerilim listesini günceller. Buna bağlı olarak iki olaydan biri (veya aynı döngü sayısına sahiplerse her ikisi birden) ortadan kaldırılır ve diğer olay sonraki hesaplamalarda daha az ni döngüsü içerecektir. Bir olayın ortadan kaldırılması, eşleşen yüklemenin de ortadan kaldırılmasına sebep olur. Yükleme ortadan kaldırıldığında, eşleşen alternatif gerilim (bu yüklemenin diğer yüklemelerle birleştirilmesiyle oluşturulmuştur) de listeden kaldırılır.
  • Liste güncellendikten sonra yazılım listede bir sonraki alternatif gerilimi kontrol eder ve eşleşen kısmi hasar faktörünü değerlendirerek bu değeri kümülatif değere ekleyip listeyi günceller. Bu prosedür, tüm gerilim değerleri hesaplanana kadar listedeki bir sonraki alternatif gerilim için tekrarlanır.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Birden Çok Yorulma Olayı Arasında Rastgele Etkileşim
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2017 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.