Akıllı Bağlantı Elemanlarını Sürükle-Bırak ile Düzenleme

Akıllı Bağlantı Elemanları PropertyManager'ında, Sonuçlar altında, bağlantı elemanı ağacında delikleri sürükleyerek bağlantı elemanlarını düzenleyebilirsiniz. Şunları yapabilirsiniz:

  • Bir delik dizisini ayırabilirsiniz.
  • Bir deliğe atanan bağlantı elemanı tipini değiştirebilirsiniz.
Bağlantı elemanı ağacı görünür değilse Gruplamayı Düzenle öğesini tıklayın.

Delik Dizilerini Ayırma

Bir dizi atanmış deliğin bulunduğu bir montajda, tasarım çok sayıda kısa bağlantı elemanını veya bir adet uzun bağlantı elemanını gerektirebilir. Akıllı Bağlantı Elemanları, otomatik olarak delik dizilerine tek bir uzun bağlantı elemanı atar. Daha sonra delik dizisini, her biri kendi bağlantı elemanına sahip olan birden fazla diziye ayırabilirsiniz.

Dizileri ayırmak için, dizi içinde ayrı delik unsurları bulunmalıdır. Örneğin, bu tek bir unsur olduğundan, montaj düzeyindeki bir delik unsurundan oluşturulmuş bir delik dizisini ayıramazsınız.
Delik dizisine atanmış tek bağlantı elemanı. Ayrı delik dizisi. Yeni bağlantı elemanı uzunlukları.

Bir delik dizisini ayırmak için:

  1. FeatureManager tasarım ağacında Akıllı Bağlantı Elemanı öğesine sağ tıklayın ve Akıllı Bağlantı Elemanını Düzenle öğesine tıklayın.
  2. PropertyManager'da, Gruplamayı Düzenle'yi seçin.
  3. Bağlantı elemanı ağacında Grup ve Dizi'yi genişletin.
    Ayrı delik unsurları sırayla listelenir. Bu örnekte dört delik unsuru vardır.
  4. Diziden ayırmak istediğiniz ilk delik unsurunu seçin (bu örnekte bu, üçüncü delik unsurudur). Delik unsurunu, ağacın üst seviyesindeki Grup adına sürükleyin.
    Birinci ve ikinci delik unsurları orijinal dizide kalır, üçüncü ve dördüncü delik unsurları ise yeni bir dizi oluşturur.
    Yeni bir dizi için bir delik unsuru seçtiğinizde, o delik unsuru ve bağlantı elemanı listesinde onu takip eden tüm unsurlar yeni diziye taşınır.
  5. Bir mesaj kutusu görünür. Aşağıdaki seçeneklerden birini seçin:
    • Her iki dizide yeni bağlantı elemanı uzunluklarını hesaplamak için Evet'i tıklayın.
    • Her iki dizide orijinal bağlantı elemanı uzunluğunu korumak için Hayır'ı tıklayın.
    Listeye yeni bir Dizi eklenir ve seçilen deliklerde grafik alanında başka bir bağlantı elemanı kümesi görünür. Bağlantı elemanlarının özellikleri (uzunluk hariç) üst öğe bağlantı elemanı ile aynıdır.
  6. Dizi öğesinin özelliklerini düzenlemek için bu öğeye sağ tıklayın ve Özellikler öğesine tıklayın.
    Grup düzeyinde özellikleri düzenlemek için Bağlantı Elemanlarını Düzenle'yi tıklayın Özellikler altında değişiklikleri yapın.

Delikleri Yeniden Atama

Akıllı Bağlantı Elemanlarının özelliklerini değiştirmenin bir yolu, deliğin farklı bir Gruba için yeniden atanmasıdır. Bağlantı elemanı özelliklerini değiştirmenin diğer yolları için bkz. Akıllı Bağlantı Elemanlarını Düzenleme.

Bir deliği yeniden atamak için:

  1. FeatureManager tasarım ağacında Akıllı Bağlantı Elemanı'nı sağ tıklayın ve Akıllı Bağlantı Elemanını Düzenle'yi seçin.
  2. PropertyManager'da, Gruplamayı Düzenle'yi seçin.
  3. Bağlantı elemanı ağacında Grup ve Dizi'yi genişletin.
  4. Yeniden atamak istediğiniz tüm delik dizisini seçin ve ağaçtaki başka bir Gruba sürükleyin.
    Delik dizisi ağaçtaki yeni Grup altına taşınır ve yeni bağlantı elemanı grafik alanında görünür.