Öğe ve dosyaların iş akışı durumunu değiştirir.
Geçişi Gerçekleştir iletişim kutusunu görüntülemek için:
Öğe ve dosyalara sağ tıklayın, Durumu Değiştir öğesini veya bir geçiş seçin.
Öğe ve dosyalar teslim edilmelidir.
Araç Çubuğu Düğmeleri
Araç çubuğu düğmelerinden erişilen bazı komutlar kısayol menüsünde de bulunur.
Öğe veya Dosya Listesi
Sütunları göstermek veya gizlemek için listeye sağ tıklayın ve öğesini seçin.
Daha çok öğesine tıklayarak ve Sütunları Seçin iletişim kutusundan değişkenler seçerek SOLIDWORKS PDM değişkenlerine göre en fazla 10 sütun ekleyebilirsiniz.
Tablolardaki varsayılan ve özel sütunları, sütun başlıklarına tıklayarak artan, azalan veya varsayılan düzende sıralayabilirsiniz. Sütun sıralama, büyük veri kümelerinde kullanışlıdır. Bir sütunu artan ya da azalan sırada sıralarsanız sütun yeşil renkle vurgulanır ve bir ok başı görünür. SOLIDWORKS PDM, tablodaki bir sütunu sıraladığınızda dosya yapısı hiyerarşisini kaldırır. Sıralama, Ağaç Satırlarını Göster ve Referans Seçim Denetimlerini Göster seçeneklerini kapatır.
Dosya adı
|
Öğe kimliği veya dosya adını gösterir.
|
Uyarılar
|
Doğrulamanın sonucu: boş, uyarı veya hata. Doğrulama başarılıysa bu sütun boştur.
Birden fazla onay gerektiren paralel geçişler için Uyarılar sütunu şunu belirtir:
-
Geçişi onaylaması gereken ek kullanıcı sayısı.
-
Dosya veya öğe geçişinin neden yapılamayacağını belirten bir uyarı metni. Örneğin; geçişin referans verilen bir dosya için zaten beklemede olduğu.
Uyarıların olduğu dosyaları veya öğeleri hızlı bir şekilde bulmak için Sonraki Uyarı  ve Önceki Uyarı  araç çubuğu düğmelerini veya Ctrl + sayısal tuş takımındaki yukarı ok ya da aşağı ok düğmelerini kullanın.
|
Durumu değiştir
|
Geçiş yapılacak öğe ve dosyaları seçin.
|
Sürüm
|
Kasadaki öğe veya dosyanın son sürüm numarası.
|
Bulunduğu konum
|
Öğe veya dosyayı içeren kasa klasörü.
|
Durum
|
Öğenin veya dosyanın Düzenleme Altında veya Onay Bekleniyor gibi iş akışı durumu.
|
Yorumlar
Geçmiş
|
(Yalnızca paralel geçişler) Geçişi zaten onaylamış olan kullanıcılar tarafından yapılan geçiş yorumları ve bildirim yorumları.
|
Yorum
|
Durumu değiştirme işlemi hakkında dosya veya öğe geçmişi içerisine bir yorum kaydeder. |
Bildirim yorumu
|
Dinamik bildirimli durum geçişleri için dosya geçmişi içerisine bir yorum kaydeder.
Dinamik bildirimler etkinleştirildiğinde, kullanıcı listesi durumu değiştiren kullanıcının bildirim alıcılarını seçmesini sağlar.
Yöneticiler geçişler için dinamik bildirimler konfigüre eder.
Paralel geçişi bildirimleri tutulur ve dosya son onayda durum değiştirdiğinde bildirim olarak gönderilir.
|
Bildirim listesi |
(Yalnızca dinamik bildirimler için konfigüre edilen paralel geçişler) Bu geçiş için bildirimler alabilecek kullanıcıları listeler.
Filtre alanına bir alt dize yazarak adında bu alt dizeyi içermeyen alıcıları gizleyebilirsiniz.
|
Kısayol Menüsü Seçenekleri
Bu menü seçeneklerine erişmek için dosya listesine sağ tıklayın:
Sütunlar
|
Sütun eklemenizi veya kaldırmanızı sağlar. Şu anda gösterilen sütunlar bir onay işaretiyle belirtilir.
Sütun başlıklarına göre SOLIDWORKS PDM değişkenleri seçerek en fazla 10 ek sütun ekleyebileceğiniz Sütunları Seçin iletişim kutusunu açmak için Daha çok öğesine tıklayın.
|
Referans Seçim Kontrollerini Göster
|
Referanslı öğeler veya dosyalar için üst dosyaların sağ kısmındaki ikinci onay kutusunu seçer. Yalnızca üst dosyayı veya öğeyi seçmek veya seçimini kaldırmak için sol onay kutusunu kullanın.
Üst öğeyi veya dosyayı ve tüm referanslarını seçmek veya seçimlerini kaldırmak için sağdaki onay kutusunu kullanın.
Tüm onay durumları aynı durumda değilse eklenen onay kutusu simgesini gösterir.
|
Tümünü Seç
|
Tüm dosyaları veya öğeleri seçer, böylece Al sütununu işaretlemek veya işaretini kaldırmak için tek bir tuşa basabilirsiniz. |
Dosya Seç
|
Bir dosya grubu seçmek için joker kartlar belirtebileceğiniz bir iletişim kutusu görüntüler. Ardından Durumu değiştir sütunundaki dosyaları işaretlemek veya işaretini kaldırmak için tek bir tuşu kullanabilirsiniz. |
Ağaç Satırlarını Göster
|
Dosya adı sütununa ağaç satırları ekler. |
Küçük Resim Önizleme Boyutunu Değiştir
|
Küçük resim önizlemelerinin boyutunu, Küçük, Orta ya da Büyük olarak değiştirir. Varsayılan olarak Orta seçilidir. Bir tablodaki boyutu seçtiğinizde SOLIDWORKS PDM, uygulanabilir tablolarda ve sekmelerde aynı boyutu ayarlar. SOLIDWORKS'e ait olmayan dosyaların küçük resim önizlemeleri, Orta veya Büyük değerini seçtiğinizde net olmayabilir.
|
Tüm Dosyalarda Durumu Değiştir
|
Durumu değiştir sütununda tüm dosya ve öğeleri seçer. |