İşlenmiş bir animasyon oluşturduğunuzda, SOLIDWORKS yazılımı modeli inceleyerek bağlam içinde ilişkiler veya montaj unsurları olup olmadığını kontrol eder. Bir animasyon hareket etüdünde, bağlam içi referanslar ve montaj unsurları parçaların şekil değiştirmesine yol açabilir.
Örneğin hareket eden bir bileşeni referans alan bir montaj kesme unsuru, kesme hareket ettiğinde parçaların şekil değiştirmesine yol açabilir. Bağlam içi referanslar, parçalar için referans olarak alınan bileşenler hareket etüdünde hareket ettiğinde bu parçaların şekil değiştirmesine yol açabilir.
Aşağıdaki durumlarda parça şekli değişimleri içeren bir video oluşturamazsınız:
- Hızlandırılmış işlenmiş animasyonla işlem yaparken.
- PhotoView 360'ı kullanırken.
- Animasyonu *Ixo dosyaları olarak verirken.
Hareket etüdünde parça şekli değişiklikleri varsa parçalar orijinal şekillerini korur. Parça şekli değişiklikleri animasyonunun önemli bir parçasıyla bu istenmeyen bir durum olabilir.
Bağlam içi unsurlar veya montaj unsurları bir montaj içindeyse sistem işlenmiş animasyonda işlem yapmak için hızlandırılmış işlenmiş animasyon işleme işlevini kullanmak isteyip istemediğinizi sorar.
Aşağıdakilerden birini yapın:
- Hareket etüdünde parça şekli değişiklikleri yoksa Evet öğesine tıklayın.
- Hareket etüdünde parça şekli değişiklikleri varsa Hayır öğesine tıklayın.
MotionManager'da oluşturulan tüm animasyonları aşağıdaki biçimlerde kaydedebilirsiniz:
- Microsoft .avi dosyası.
- Hareketsiz resimler için bir dizi .bmp dosyası.
- Luxology scene .lxo (İşleyici, PhotoView 360 olduğunda).
-
Hareketsiz resimler için bir dizi .tga dosyası.
Bu, işleme süresinin uzamasına yol açabilir.
Animasyonları kaydetmek için: