Verme Seçenekleri - COSMOSM

Ötelemeler

Düğüm Öteleme Düğüm ötelemesini ayarlar. Oluşturulan dosyadaki en düşük düğüm etiketi, belirtilen düğüm ötelemesi + 1 olacaktır.
Eleman Öteleme Eleman ötelemesini ayarlar. Oluşturulan dosyadaki en düşük eleman etiketi, belirtilen eleman ötelemesi + 1 olacaktır.

Seçenekler

Birimler Model verilirken kullanılacak uzunluk birimi.
Yalnızca FEM Ver İşaretlendiğinde, COSMOSM yazılımına yalnızca FEM verilir.
Geometri ver İşaretlendiğinde, yalnızca geometri verilir. Geometrinin verilmesi, yükleri ve sınır koşullarını GEOSTAR yazılımında belirtmenize yardımcı olur.
GEOSTAR'ı otomatik başlat Bu seçenek etkinken, yazılım bir modeli COSMOSM yazılımına verirken her defasında GEOSTAR'ı başlatmak isteyip istemediğinizi sorar. Verilen bilgiler, onay üzerine GEOSTAR'a otomatik olarak yüklenir. GEOSTAR probleminin adı, parçaadı-etütadı-geo olarak oluşturulur.
Ayrıca, modelinizi şu FEA programlarına verebilirsiniz: ANSYS, NASTRAN, ABAQUS, Patran, IDEAS ve Exodus. Modelinizi kullanılabilir FEA programlarına dışa aktarabilmek için SOLIDWORKS Simulation Professional veya Premium lisansına sahip olmanız gerekir.

Bir Etüdü COSMOSM'ye Verme

Bir etüdü COSMOSM'ye vermek için:

  1. Simulation etüt ağacında, istediğiniz etüdün simgesine sağ tıklayın ve Ver'i seçin.
  2. Farklı Kaydet iletişim kutusunda şunları yapın:
    1. Kayıt yeri alanında, klasörü seçin.
    2. Dosya adı alanına dosya için bir ad girin.
    3. Kayıt türü menüsünden, Simulation Dosyaları (*.geo)'nı seçin.
    4. Seçenekler'e tıklayın.
  3. Verme Seçenekleri - COSMOSM iletişim kutusunda:
    1. Verme için Ötelemeler ve Seçenekler'i ayarlayın.
    2. Tamam'a tıklayın.
  4. Farklı Kaydet iletişim kutusunda, Kaydet'e tıklayın.