Montaj İlişkisi PropertyManager'ı - Analiz Sekmesi

SOLIDWORKS Motion ve SOLIDWORKS Simulation analizinde kullanmak üzere montaj ilişkisi özellikleri atayabilirsiniz. SOLIDWORKS Motion veya SOLIDWORKS Simulation eklentisi olmadan özellikleri ekleyebilirsiniz.

Montaj ilişkilerine analiz özellikleri eklemek için:

  1. Bir montaj ilişkisi için ön seçim yapın:
    • Varolan montaj ilişkileri: FeatureManager tasarım ağacında montaj ilişkisine sağ tıklayın ve Unsuru Düzenle öğesini seçin.
    • Yeni Montaj İlişkileri: Montaj İlişkileri PropertyManager'daki Montaj İlişkileri sekmesinde tanımlayın.
  2. PropertyManager'da, Montaj İlişkileri sekmesinde, Montaj İlişkileri'nden bir montaj ilişkisi seçin.
  3. Analiz sekmesine tıklayın.

Seçenek

Montaj İlişkisi Konumu Varsayılan montaj ilişkisi konumunun yerine sizin seçtiğiniz noktayı yazar. Montaj ilişkisi konumu, parçaların birbirlerine göre nasıl hareket edeceğini belirler. Montaj ilişkisi konumu her zaman bir noktadır. Montaj ilişkisi konumu için bir yüz gibi başka bir tip obje seçerseniz montaj konumu, seçilen objenin merkezinde yer alır.
  Engellemeyi sıkı/pres geçme olarak gör Engellemeyi zorlayan montaj ilişkilerini SOLIDWORKS Simulation'da bir sıkı geçme olarak işler.

Yük Taşıyan Yüzler

Bir montaj ilişkisi ile ek yüzleri ilişkilendirerek, yükün taşınmasını hangi yüzlerin paylaşacağını tanımlayabilirsiniz. (Simetrik, Genişlik, Yol veya Kam montaj ilişkileri için kullanılamaz.)

Örnek: Yük Taşıyan Yüzler

Yük Taşıyan Yüzler/Kenarlar Grafik alanında, montaj ilişkisi tarafından referans verilen herhangi bir bileşenden yüz seçin.
  Temastaysa Birleşmiş gibi davran Seçilen yüzler temas halindeyse SOLIDWORKS Simulation'da ikisi arasında birleşmiş temas uygulanır.
  Bileşenleri izole et Sadece montaj ilişkisi tarafından referans verilen bileşenleri görüntülemek için tıklayın. Görüntüyü orijinal durumuna döndürmek için İzolasyondan Çık'a (İzole Et açılır araç çubuğunda) tıklayın.

Sürtünme

Sürtünme özelliklerini bazı montaj ilişkisi tipleri ile ilişkilendirebilirsiniz. Aşağıda Eklem ölçümlendirmeleri altındaki montaj ilişkisi tiplerine bakın.

Parametreler Montaj ilişkisinin sürtünme özelliklerini nasıl tanımlayacağınızı seçin:

Malzemeleri belirt

Bileşen malzemelerini ve listelerinden seçin.

Katsayı belirt

Bir numara yazarak veya kaydırıcıyı arasında hareket ettirerek ila 'nı arasında kaydırarak Kaygan öğesini belirtin.

Eklem ölçümlendirmeleri Kullanılabilir ölçümlendirmeler, geometriye ve montaj ilişkisi tipine bağlı olarak değişir.
Geometri Ölçümlendirmeler Montaj İlişkisi Tipleri
Küresel
  • Herhangi iki tepe noktası, çizim noktası veya referans noktası arasındaki Çakışık montaj ilişkisi
  • İki küresel yüz arasındaki Eşmerkezli montaj ilişkisi
Silindirik
  • İki silindirik yüz arasındaki Eşmerkezli montaj ilişkisi
  • İki doğrusal obje (kenarlar, eksenler, geçici eksenler, çizim çizgileri) arasındaki Çakışık montaj ilişkisi
Sürüklenme İki düzlemsel yüz arasındaki Çakışık montaj ilişkisi
Düzlemsel İki düzlemsel yüz arasındaki Çakışık montaj ilişkisi
Kardan Mafsalı Kardan Mafsalı montaj ilişkisi

Yatak

Yatak özelliklerini bir montaj ilişkisi ile ilişkilendirebilirsiniz. Yatak özellikleri, bir montaj ilişkisine yay ve sönümlendirici karakteristikleri kazandırarak o ilişkiyi daha esnek kılar. Yatak özelliklerine sahip montaj ilişkileri, SOLIDWORKS Motion analizlerinde daha gerçekçi bir kuvvet dağılımı yaratabilir. Bkz. Yataklar.

Sürüklenme

İzotropik

Tek tip sürüklenme özellikleri uygulamak için seçin. Her yönde farklı özellikler belirtmek için işaretini kaldırın. Örneğin, bir süspansiyon koluna ait bir yatak montaj parçasının Z eksenindeki özellikleri X ekseni veya Y eksenindekilerden farklıdır.

Sertlik

Ötelenmesel sertlik katsayısını girin.

Sönümleme

Ötelenmesel sönümleme katsayısını girin.

Kuvvet

Uygulanan ön yüklemeyi girin.

Torsiyonel

İzotropik

Tek tip torsiyonel özellikleri uygulamak için seçin. Her yönde farklı özellikler belirtmek için işaretini kaldırın. Örneğin, bir süspansiyon koluna ait bir yatak montaj parçasının Z eksenindeki özellikleri X ekseni veya Y eksenindekilerden farklıdır.

Sertlik

Torsiyonel sertlik katsayısını girin.

Sönümleme

Torsiyonel sönümleme katsayısını girin.

Tork

Uygulanan ön yüklemeyi girin.