Dosya ve klasörlere otomatik adlar atamak, öğelere benzersiz kimlikler atamak veya kart kontrollerine benzersiz çalıştırma değerleri eklemek için seri numaraları kullanın. Her kasada istediğiniz sayıda seri numarası oluşturabilirsiniz.
Seri numaralarını
Seri Numarası iletişim kutusunda tanımlarsınız. Bu iletişim kutusunu görüntülemek için seri numarasını tanımladığını kasanın yerel görünümüne sahip olmalısınız.
-
Yeni bir seri numarası oluşturmak için Seri Numaraları
öğesine sağ tıklayın ve Yeni Seri Numarası öğesini seçin.
- Mevcut bir seri numarasını düzenlemek için Seri Numarası öğesini genişletin ve seri numarasına çift tıklayın.
Seri numarasını aşağıdaki şekillerde oluşturabilirsiniz:
- Dizeden
Seri numarası, statik metin ile çalışan bir otomatik değerin birleşiminden oluşturulur.
- Listeden
- Eklentiden
Seri numarası, SOLIDWORKS PDM API'sını kullanarak VB veya C++'da oluşturulmuş bir seri numarası eklentisinden alınır. Seri numarasının ERP gibi harici bir sistemden alınmasını gerektiren durumlarda bu seçeneği kullanabilirsiniz.
Benzersiz öğe kimlikleri oluşturmak için Öğe Numarası seri numarası varsayılan olarak tanımlanır. Bkz. Öğeler.