Grafická síť a těla sítě BREP

Těla sítí BREP (boundary representation) jsou tvořena z trojúhelníků nazývaných plošky. Každá ploška má tři vrcholy a tři hrany, označované jako žebra.

Plošky těla sítě BREP lze seskupovat do ploch. Tyto plochy se podobají plochám ve standardních tělech BREP SOLIDWORKS, kromě toho, že plochy sítě nemají geometrický popis. Například plošky plochy sítě mohou vytvořit obdélník, ale plocha je definovaná jednoduše jako kolekce plošek, ne jako obdélník s výškou a šířkou.

Typy těl vytvořených ze sítě

Soubory sítě můžete převést na tři typy těl:
  • Standardní těla BREP SOLIDWORKS
  • Těla sítí BREP
  • Grafická těla

Těla BREP SOLIDWORKS jsou standardní těla používaná v softwaru SOLIDWORKS. Může se jednat o objemová nebo povrchová těla. Neobsahují síťové povrchy. Jednotlivé body na ploše těchto těl lze určit pomocí matematické rovnice.

Těla sítí BREP mohou být objemová nebo povrchová těla. Těla jsou tvořena ploškami sítě. Plošky lze seskupovat do ploch. Plošky mohou tvořit geometrický tvar, jako například obdélník, a obdélník může mít přidruženou plochu BREP. Ne každý bod na každé ploše však lze určit pomoc matematické rovnice.

Grafická těla jsou plně definována jejich ploškami, bez reference na rovnice. Například objekt, který v grafickém těle vypadá jako kružnice, je ve skutečnosti velký počet trojúhelníků, kdy některé z jejich hran aproximují obvod kružnice. Tyto hrany sítě ve skutečnosti netvoří matematickou křivku.

Geometrické prvky

Typy těla sítě mohou obsahovat šest geometrických prvků:
Plošky Trojúhelníkové plochy jednotlivých jednotek sítě
Hrany s ploškami Hrany nebo žebra plošek sítě
Vrcholy s ploškami Vrcholy plošek sítě
Plochy BREP Plochy tvořené ploškami sítě
Hrany Hranice sítě
Vrcholy BREP Vrcholy hran ploch sítě BREP

Hrany těl sítě BREP mohou aproximovat matematické křivky, ale nemají žádné geometrické atributy.