CircuitWorks'e Genel Bakış

CircuitWorks™ uygulaması Dassault Systèmes SOLIDWORKS Corporation tarafından SOLIDWORKS® Professional ve SOLIDWORKS Premium yazılımına yapılan bir eklentidir. CircuitWorks çoğu elektrik bilgisayar yardımlı tasarım (ECAD) sistemleri tarafından yazılan dosya formatlarından 3B modeller oluşturmanızı sağlar. Elektrik ve makine mühendisleri, SOLIDWORKS montajlarına uyan ve bu montajlarda çalışan baskı devre kartları (PCB) tasarlamak için işbirliği yapabilir.

CircuitWorks hem özel bir kullanıcı arayüzüne hem de bir SOLIDWORKS arayüzüne sahiptir. Bir ECAD dosyasını açma gibi bazı işlemleri bu iki arayüzden herhangi birinde gerçekleştirebilirsiniz. Diğer işlemler tek bir arayüze özeldir.

CircuitWorks PCB tasarımına yönelik olarak çok çeşitli ECAD sistemleri tarafından kullanılan endüstri standardı Ara Veri Formatı'nı (IDF) destekler. CircuitWorks, Mentor Graphics® PowerPCB® PADS® ASCII dosya formatını ve ayrıca Mentor Graphics ve Cadence® tarafından kullanılan ProStep EDMD işbirliği formatını da destekler.

CircuitWorks Lite

CircuitWorks yalnızca SOLIDWORKS Professional ve SOLIDWORKS Premium kullanıcılarına sunulurken, CircuitWorks Lite tüm SOLIDWORKS kullanıcılarının IDF 2.0 ve 3.0 dosyalarını içe aktararak SOLIDWORKS parça modelleri oluşturmasını sağlar.

CircuitWorks'ün tam sürümüyle karşılaştırıldığında CircuitWorks Lite'ın özellikleri sınırlıdır. Bazı temel farklılıklar:
  CircuitWorks CircuitWorks Lite
Model oluşturma Bileşen parça modelleriyle kart montajı Tekli parça modeli
Kapasite Binlerce bileşen Yüzlerce bileşen
Bileşen Kitaplığını kullanır Evet Hayır
Alınan formatlar IDF 2.0, IDF 3.0, IDF 4.0, PADS ASCII, ProStep EDMD IDF 2.0, IDF 3.0
Verilen formatlar IDF 2.0, IDF 3.0, IDF 4.0, PADS ASCII, ProStep EDMD Hiçbiri
Filtreleme özellikleri Evet Hayır

CircuitWorks Lite kullanımı hakkında detaylar için SOLIDWORKS Yardım IDF konularına bakın.