IDF

Intermediate Data Format (IDF), basılı devre montaj (PCA) bilgilerini PCB düzen tasarımı (ECAD) sistemleri ve SOLIDWORKS gibi Mekanik CAD sistemleri arasında alıp vermek için kullanılan ve tedarikçi ayrımı gözetmeyen bir formattır. CircuitWorks, IDF 2.0, IDF 3.0 ve IDF 4.0'ı okur ve yazar.

IDF ilk olarak 1992 yılında geliştirilmiş ve halen geliştirilmeye devam edilmektedir. Bu formatın şu anki sürümü IDF 4.0'dır ancak CircuitWorks gibi birçok sistem daha eski olan IDF 2.0 ve IDF 3.0 formatlarını kullanmaktadır.

Dosya Tipleri ve Uzantılar

Her IDF 2.0 veya 3.0 “dosyası ”disk üzerindeki iki dosyadan oluşur. Dosyalar genellikle .emn ve .emp uzantılarına sahiptir ancak başka uzantılar da (.brd ve .lib gibi) kullanılmaktadır. .emn dosyası PCB'nin (delikler ve kesip çıkarılan bölümler dahil) fiziksel boyutu ve şekliyle ilgili bilgiler ve bileşen konumlarını içerir. .emp dosyası her bileşenin boyutu ve şekliyle ilgili bilgileri içerir. CircuitWorks'ün IDF 2.0 ya da 3.0 okuyabilmesi için her iki dosyanın da aynı konumda aynı adla (örneğin samples\cellphone.emn ve samples\cellphone.emp) bulunması gerekir.

IDF 4.0 .idf uzantılı tek bir dosya kullanır (örneğin cellphone.idf).

Dosya İçeriği

IDF 2.0 dosyaları kartın şekliyle, kaplanmış ve kaplanmamış deliklerin konumu ve boyutu, ayrıca bileşenlerin konumu ve ana şekli hakkında temel bilgiler içerir. IDF 3.0'a daha fazla keep-out alanı taslak tipi destekleme özelliği eklenmiştir. IDF 2.0 ve 3.0 yapı ve içerik bakımından birbirine oldukça benzerdir.

IDF 4.0'e takipler, pad'ler, via'lar ve doldurulmuş alanları destekleme özelliği eklenmiştir. IDF 4.0 ayrıca önceki sürümlere göre şekillerin daha detaylı şekilde tanımlanmasını sağlar. IDF 4.0, IDF 2.0 ve 3.0'dan önemli ölçüde daha kompleks olduğu için ECAD ve MCAD topluluklarınca daha yavaş ancak artarak kabul görmektedir.

IDF Nasıl Kullanılır?

Tipik bir tasarım sürecinde mekanik tasarımcı kartın şeklini belirler, önemli keep-in ve keep-out alanlarını belirtir ve bağlantı elemanları, anahtarlar, ekranlar ve LED'ler gibi önemli bileşenleri mekanik bir tasarım sistemi kullanarak önceden yerleştirir. Bilgiler, PCB düzen sisteminde kartın düzeni için temel bilgiler olarak kullanılmak üzere IDF'te PCB tasarımcısına iletilir. Kalan bileşenler yerleştirildikten sonra tamamen yerleştirilmiş olan kart montajı, montajın son ürün paketine uyduğundan emin olması için IDF'te mekanik tasarımcıya geri iletilir. Ürün tasarım süreci boyunca genellikle birçok yineleme meydana gelir.

IDF, PCA'in tam tasarım sunumunu sağlamaz. IDF'te PCA'in tam bir işlevsel veya elektrik tanımının sağlaması amaçlanmamaktadır. Bu nedenle IDF'i PCA tasarımlarını bir PCB düzen sisteminden başka bir sisteme dönüştürecek bir mekanizma ya da PCB düzenini üretim, montaj, test ya da detaylı dokümantasyon sistemleriyle arayüzleyecek bir mekanizma olarak kullanmak uygun değildir.

Hangi ECAD Sistemleri IDF Dosyaları Oluşturabilir?

Birçok ECAD sistemi daha yaygın olan IDF 2.0 ve 3.0 formatlarını okuyup yazabilir. IDF 4.0 bazı ECAD sistemleri tarafından desteklenmemektedir. Çoğu durumda IDF'i bir ECAD sisteminden oluşturmak için üçüncü taraf araçları gerekir. ECAD sisteminin IDF desteğiyle ilgili bilgi edinmek için SOLIDWORKS Teknik Destek ile iletişime geçin.