Modelleri Otomasyon için Ayarlama

Belli model tipleri diğerlerine göre otomasyon tasarımı için daha uygundur. Modelleri otomasyon için ayarlarken montaja nasıl uyum sağladıklarını ve otomasyon yapıldığında parçaların nasıl değişebileceğini göz önünde bulundurun.

Örnek 1

Bu resim düzlemler kullanan basit yüzeyi gösterir.

Çeşitli düzlemler çizimler ve unsurların bunlara referans olabilmesi için oluşturulmuşlardır (çakışık, yüzeye kadar vb.). Bu, düzlem ölçümlendirmesinin değiştirilebilmesine ve ekstrüzyonun bununla beraber uzatılmasına olanak sağlar. Montaja yerleştirildiğinde, bu parçalar bu düzlem ile ilişkilendirilebilir; böylece değiştirilmiş parçalar da göz önünde bulundurularak hareket eder.

Yüz ile çakışık montaj ilişkisi kullanımı daha karmaşık parçalarda problemlere neden olabilir.

Örnek 2

Bu bağlantı parçası ayrıca düzlemleri kullanır. DriveWorksXpress flanş unsurunu pasifleştiriyor veya aktifleştiriyor ise, montaj ilişkisinde kullanılan flanş yüzü orada olmayacaktır.

Düzlemler parça yada montaj dosyalarına az etki eder ancak parça konfigürasyonu sırasında parçanın kararlılığını artırır. Parça karmaşıklığı arttıkça kararlılığın önemi de artar. Bu ilke ayrıca eksenlere de uygulanır ancak geometri ortadan kalkınca kaybolan 'geçici eksenlere' uygulanmaz.