Hareket Etüdünde Sorun Giderme

Genel Sorular:

S: Hesaplamalar ve animasyonlar bilgisayarımda yavaş yürütülüyor. Hızlı, gölgeli animasyon sağlamanın bir yolu var mı?

C: Evet. Aşağıdakileri deneyin:

  • Animasyonu bir .avi dosyasına kaydedin.
  • RealView grafiklerini ve Gölgeli Modda Gölgeler öğesini kapatın. Bu modlar, grafik ağırlıklıdır ve grafik kartlarıyla kullanımı zor olabilir ve hesaplama süresi ve yürütme süresini artırabilir.
  • Yeni simülasyonlar için, küçük adımlarla çalışın. Genel modeli, daha gelişmiş bazı özellikleri kullanmadan çalıştırmayı deneyin.
  • Sorunla karşılaşırsanız bazı temel nedenleri belirleyin. Diğer hareket objelerini pasifleştirerek sorun olan model kısmına odaklanın.
  • Yakalanan çerçeve ve animasyonu hesaplama süresi arasında bir denge sağlayın. Ne kadar fazla çerçeveniz olursa, o kadar iyi olur, ancak hesaplama süresi artar. 100-200 çerçeve kullanma, çoğu sistem için önemli işletim yükü oluşturur.

Hareket Analizi - Spesifik Sorular:

S: Hesaplanan eklemlerdeki tepki kuvvetleri doğru değil. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?

C: Hareket etüdünüzün değerleri ve birimlerinin düzgün şekilde ayarlandığını kontrol edin. Ayrıca her bir bileşen yoğunluğunun düzgün şekilde ayarlandığını kontrol edin. Gereksiz montaj ilişkinizin olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Bir bileşen yoğunluğunu kontrol etmek için:

  1. Bileşene sağ tıklayın ve Parçayı Aç öğesini belirleyin.
  2. Bileşeni görüntülerken (montajı değil) Araçlar > Hesapla > Kütlesel Özellikler öğesine tıklayın.

Yanlış birim veya yoğunluk ayarları tepki kuvvetlerini önemli ölçüde etkileyebilir.

S: Sonuçlarımı nasıl grafiklendirebilirim?

C: Grafik oluşturmak için Hareket Analizi'ni kullanın. Harici bir programda kullanım için verilerinizi vermek için, bir grafik arka planına sağ tıklayın ve CSV Ver öğesini seçin.

  • Bağlantılarla çalışıyorsanız, kuvvet sonuçlarının doğruluğunu artırmak için gereksizlikleri kaldırın.
  • Beklenen animasyon ve büyüklük sonuçlarına ilişkin ön bilgiye sahip olun. Bu, tasarım için simülasyon sonuçları doğrulamaya yardımcı olur.
  • Çarpışmalar gibi kısa süreli olaylarınız varsa çözümü doğrulamak için ayar farklılıkları olan birden çok simülasyon yürütün. Hareketi yakalamak için kısa süreli adımları yeterince kullanın.
  • Tasarımlarınızın geçmişini kaydedin. Farklı etüt sekmeleri oluşturun ve sezgisel olan bir adlandırma kullanın. Sorun yaşarsanız her zaman daha önceki bir tasarıma geri gidebilirsiniz.
  • Hareket Etüdü Özellikleri PropertyManager'ında Simülasyon sırasında canlandır seçeneğini kaldırdığınızda daha yüksek çerçeve yakalama oranları kullanabilirsiniz.
  • 3B Temas içeren hareket etütleri için, simülasyonunuz beklendiği gibi gerçekleşmezse elastik özelliklerini değiştirmeyi deneyin.