Basitleştirme PropertyManager'ı

Basitleştirme özelliği, mesh unsurları için tepe noktalarının sayısını ya da nokta bulutu unsurlarının sayısını düşürerek daha basit ve daha küçük dosya boyutu sağlar.

Basitleştirme genellikle nokta bulutu boyutu çok büyükken ve etkin şekilde mesh oluşturmak için boyutun basitleştirilmesi gerekiyorken kullanılır. Düşük bellek uyarı mesajı alırsanız nokta bulutu gürültüsünü kaldırın ve performansı artırmak için modeli basitleştirin.

Mesh'in tamamını ya da sadece yerel bölgelerini basitleştirebilirsiniz.
Veriyi çok fazla basitleştirirseniz ufak unsurları silebileceğiniz için modeli grafik alanında izleyin.
PM_next.gif öğesine tıkladığınızda basitleştirme işlemini geri alamazsınız. Nokta bulutu verisini geri almanız gerekirse Mesh Hazırlık Sihirbazı'nı iptal edip yeniden başlatın.

Global Basitleştirme

  Düşürme miktarı (%) Ayarladığınız yüzde değerine göre mesh veya nokta bulutu boyutunu düşürür.
  Hedef mesh boyutu veya nokta bulutu boyutu Mesh veya noktayı ayarladığınız değere düşürür.
  Mesh'i ince kalınlıkla optimize et (Yazılım, modelin ince bir parça olduğunu algıladığında etkinleşir.) Tipik olarak ince duvarlı bir plastik parça anlamına gelen ince parçanın hazırlanmasını tanır ve optimize eder.
ThinPart.gif

Yerel Basitleştirme (Yalnızca Mesh Dosyaları)

Basitleştirmek için bir yerel alan seçin, ardından kaydırıcıyı oynatarak basitleştirmeyi ayarlayın.

Kutu Seçimi  
Kement Seçimi  
PM_Polygon_Selection.gif Çokgen seçimi  
PM_Paint_Brush.gif Fırça seçimi  
  Seçim derinlik ayarlamasına izin ver Düzleştirilecek mesh'in seçim derinliğini ayarlamanızı sağlar. Derinlik seçimi sınırlandırma kutusu modeli görüntüleme biçiminize bağlıdır. Video: Seçim Derinliğini Ayarlama
  Seçimi tersine çevir Modelin geri kalanını basitleştirirken amaçlanan tasarımın belirli alanlarını korumak için yerel basitleştirmeyi Ters çevir seçimiyle birlikte kullanın.