Model Tabanlı Tanım için 3B Görünümler

MBD'yi desteklemek amacıyla, inceleme ve üretim için gereken model ayarlarını içeren parçaların ve montajların 3B görünümlerini oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz çıktı, kullanıcıların tasarımı değerlendirirken bu ayarlara geri gitmesine olanak tanır. 2B teknik resim görünümlerine benzer, ancak bu görünümler 3B'dir.

Bir modeli patlatılmış ve kırılmış model görünümleri, detaylandırmalar, görünüm durumları, yakınlaştırma seviyesi, görünüm oryantasyonu ve kesit görünümleri de dahil olmak üzere seçilen konfigürasyonlarla kurmak için MBD CommandManager'da yer alan araçları kullanın. Daha sonra sizin ve diğer kullanıcıların 3B Görünüm sekmesini kullanırken bu ayarlara dönebilmeniz için bu ayarları yakalayın.

3B Görünümler sekmesine erişmek için SOLIDWORKS penceresinin alt kısmındaki 3B Görünümler sekmesine tıklayın:

Ekranın alt kısmında yeniden boyutlandırılabilir bölme görüntülenir. Bu bölme şunları yapmanızı sağlayan 3B Görünüm kontrollerini içerir:

  • 3B görünümleri yakalama.
  • Sıralama düzeni'ni kullanarak veya sürükleyerek 3B görünümleri yeniden sıralayın.
  • Model değiştiğinde görünümleri temsil eden önizlemeleri güncelleyin.
  • 3B görünümleri 3B PDF'ler, STEP 242 dosyaları ve eDrawings dosyaları olarak yayımlayın.

3B Görünümü Yakala, 3B görünüm adını belirleyeceğiniz 3B Görünümü Yakala PropertyManager'ı ile yakalanacak konfigürasyon, görüntü durumu ve detaylandırma görünümünü açar.

3B Görünümü Yakala özelliği, patlatılmış ve kırılmış model görünümleri, yakınlaştırma düzeyi, görünüm oryantasyonu, kesit görünümleri ve Heads-Up Görünüm araç çubuğundaki Öğeleri Gizle/Göster listesindeki ayarlar dahil olmak üzere dosya hakkındaki bilgileri yakalar.

Bir 3B görünüm yakaladığınızda, görünüm adı ve önizleme 3B Görünümler sekmesine eklenir. Görünümün ayrıntılarını görmek için imleci görünüme ait önizlemenin üzerine getirin. Görünümleri değiştirmek için bir görünümün üzerine çift tıklayın. Görünümün anahatları belirginleşir ve grafikler alanındaki görüntü seçilen görünümle değişir.

Sıralama düzeni seçeneğini kullanarak 3B Görünüm sekmesinde görünümleri yeniden sıralayabilirsiniz. Ad, Konfigürasyon, Görüntü Durumu, Özel veya Geçmiş temelinde yeniden sıralama yapabilirsiniz.

Modellerde ölçümlendirme değişikliği gibi değişiklikler yaptığınızda önizleme resimlerini/küçük resimleri güncellemek için Önizlemeleri Güncelle'yi tıklayın.

3B Görünüm sekmesinin sol tarafında, modelinizi ve 3B görünümlerinizi nötr dosya formatında yayımlayabilirsiniz:

3B PDF'e Yayımla 3B PMI entegre edilmiş şekilde paylaşılabilir bir 3B PDF modeli oluşturur.

Bu model dosyaları, SOLIDWORKS 3B PDF Şablon Editörü'nü kullanarak düzenleyebileceğiniz şablonlara dayanır.

STEP 242 Dosyası Yayımla PIM verileriyle bir STEP 242 dosyası oluşturur.
eDrawings'te Yayımla Dosyayı SOLIDWORKS eDrawings üzerinden yayımlar.

Grafik alanında daha çok yer açmak için 3B Görünüm sekmesinin sağ üst köşesindeki simgesine tıklayın. 3B Görünümler sekmesi daralır ve 3B görünümleri temsil eden küçük resimleri bırakır. İmleci küçük resim üzerine getirdiğinizde, daha büyük bir önizleme resmiyle birlikte aynı ayrıntılar görüntülenir.