Montaj Zarfları

Montaj zarfı, özel bir montaj bileşeni türüdür. Zarfların iki temel işlevi vardır. Zarfları başvuru bileşeni ve seçim aracı olarak kullanabilirsiniz.

Zarflar, malzeme listeleri ve kütlesel özellikler gibi genel montaj işlemlerinde yoksayılır.

Bir zarfı kopyalar, aynalar veya çoğaltırsanız, ortaya çıkan yeni bileşen de bir zarf olur.

Bu simgeler, FeatureManager tasarım ağacındaki zarf bileşenlerini tanımlar:
Zarf parçası
Zarf alt montajı

Başvuru Bileşeni Olarak Zarflar

Zarfları başvuru bileşeni olarak kullanabilirsiniz. Montaja ait olmayan bileşenler ekleyip bunları zarf yapabilirsiniz; böylece işlevsel montaj bileşenlerini nasıl boyutlandıracağınızı ve konumlandıracağınızı tasavvur etmeniz kolaylaşır.

Örneğin, bir yazıcıda alt montaj olarak kullanılmak üzere bu devre kartı montajını tasarladığınızı düşünelim.

Yazıcının alt mahfazasını, devre kartı montajını tasarlarken başvuruda bulunulacak bir zarf olarak ekleyebilirsiniz. Mahfaza bir zarf olduğundan, devre kartı montajının malzeme listesinde görünmez ve kütle özellik hesaplamalarında kullanılmaz.

Zarflar varsayılan olarak şeffaf açık mavi renkle görüntülenir.

Seçim Aracı Olarak Zarflar

Zarflar, bileşenleri zarf hacmine göre konumlarını temel alarak seçmenize, göstermenize veya gizlemenize olanak sağlar (içeri, dışarı veya çapraz). Ayrıca bir zarfı, montaj bileşenlerinin görünürlüğünü hızlıca değiştirmek ya da pasifleştirme, kopyalama veya silme gibi diğer düzenleme işlemleri için bileşen seçmek üzere kendi başına da kullanabilirsiniz. Gelişmiş Seç ile bir zarfı diğer bileşen özellikleriyle birlikte kullanarak bileşen seçebilirsiniz.

Örneğin, bu üretim hattı montajında, üretim hattında çalışırken başında insan bulunan istasyonu göstermek üzere bir zarf eklenmiştir.

Bu kişinin çalışmak için yeterli alana sahip olmasını sağlamak için zarfı kullanabilirsiniz. Örneğin sadece zarfın tamamen içinde yer alan bileşenleri göstermek için zarf seçim araçlarını kullanabilirsiniz.

Zarfı ayrı bir parça belgesinde oluşturup montaja ekleyebilir ya da montaj bağlamında oluşturabilirsiniz. Zarf bileşeni boşluksuz hacim olmalıdır (kabuk değil). Çünkü zarflara ilişkin seçim, işlevsel montaj bileşenleri ile montaj bileşeni hacimleri arasındaki engellemeyi temel alır. Bileşenlerin zarf bileşeni sınırlandırma kutusu içinde tutulmasını temel almaz.