Montaj Yerleşim Çizimi

Yerleşim çizimlerini kullanarak yukarıdan aşağıya bir montaj tasarlayabilirsiniz. Her bir montaj bileşeninin nereye ait olduğunu gösteren bir veya daha fazla çizim şekillendirebilirsiniz. Ardından, herhangi bir parça oluşturmadan önce tasarımı oluşturabilir ve değiştirebilirsiniz. Ayrıca, yerleşim çizimlerini kullanarak istediğiniz zaman montajda değişiklik yapabilirsiniz.

Bir yerleşim çizimi kullanarak bir montaj tasarlamanın en büyük avantajı, yerleşim çizimini değiştirdiğinizde montajın ve parçalarının otomatik olarak güncellenmesidir. Değişiklikleri hızla ve tek bir yerde yapabilirsiniz.

Bir montaj yerleşim çizimi kullanmak için aşağıdakileri yapın:

  • Montajda, çeşitli çizim objelerinin montajdaki parçaları temsil ettiği bir yerleşim çizimi oluşturun. Her bileşen için taslak bir yer belirleyerek genel tasarım amacını yakalayın.
  • Her bileşeni oluştururken yerleşim çiziminde geometriyi referanslandırın. Yerleşim çizimini kullanarak bileşenin boyutunu, şeklini ve montaj içindeki yerini tanımlayın; her parçanın yerleşim çizimine referanslı olup olmadığını kontrol edin.

Yerleşime Dayalı Montaj Tasarımı Oluşturma

Yerleşime dayalı montaj tasarımında, yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya tasarım yöntemleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Geçmişe dayalı bir kısıtlama olmadan, tasarım döngüsünde herhangi bir noktada parçalar ve bloklar oluşturabilir, düzenleyebilir ve silebilirsiniz. Bu, montaj yapısında ve bileşenlerinde sık sık deneme ve değişiklik yaptığınız kavramsal tasarım işlemi sırasında özellikle faydalıdır.

Bir yerleşim oluşturmak için:

  1. Yeni bir montaj açın.
  2. PropertyManager'da, Montaja Başla'yı seçin ve Yerleşim Oluştur'u tıklayın.
    Bir 3B çizim açılır ve Yerleşim öğesi FeatureManager tasarım ağacında görünür.
  3. Çizim objeleri oluşturun ve ilişkili objeleri bloklarda gruplayın.
  4. Blokları ve çizimi kapatın.
    Yerleşim Oluştur öğesine (Yerleşim Araçları araç çubuğu) tıklayarak mevcut bir montajda bir yerleşim oluşturabilirsiniz.

Bloktan Parça Yap PropertyManager'ı

Montajlarda, yerleşim çizimlerinde bloklardan parçalar oluşturabilirsiniz.

Bloktan parça oluşturmak için:

  1. Bloktan Parça Yap öğesine (Yerleşim Araçları araç çubuğu) tıklayın.
  2. Bir yerleşim çiziminden bir veya daha fazla blok seçin.
  3. PropertyManager'da aşağıda belirtildiği gibi seçimler yapın.
  4. öğesine tıklayın.

    Her blok için, seçilen bloğu içeren bir parça FeatureManager tasarım ağacında görüntülenir. Parça adı blok adıyla aynıdır. Parça adının etrafındaki kare parantezler bunun bir sanal bileşen olduğunu gösterir. Sanal bileşenler, montaj dosyasının içine kaydedilir, dış dosyalara kaydedilmez.

    Parçaya sağ tıklayıp Parçayı Aç seçeneğini (bağlam araç çubuğu) belirleyerek unsurları eklemek için parçayı açabilirsiniz.

Seçili Bloklar

Seçili Bloklar Seçtiğiniz blokları listeler.

Blok Parçası Sınırlandırması

Yansıt Yerleşim çizimindeki bloğun düzleminden yansıtılmış ancak bununla aynı düzlemde olacak şekilde sınırlandırılmamış bir parça oluşturur. Montajda, parçayı, bloğun düzlemine normal bir yönde sürükleyebilirsiniz.
Bloğun Üstünde Parçayı, yerleşim çizimindeki bloğun düzlemiyle aynı düzlemde olacak şekilde sınırlandırır.