Sorun Giderme Kaynakları

SOLIDWORKS yazılımında ve SOLIDWORKS web sitesinde bulunan sorun giderme kaynaklarının özeti.

SOLIDWORKS içindeki Kaynaklar

SOLIDWORKS araçları, çizimlerde, unsurlarda, parçalarda, montajlarda ve içe aktarılan modellerdeki hataları bulmanıza ve düzeltmenize yardım eder.

Kaynak Açıklama
Sorun Ne? Bir iletişim kutusu, modeldeki (parçalar, unsurlar, çizimler) hataları ve uyarıları hataların tanımları, önizlemeler ve yardım bağlantılarıyla birlikte listeler. Simgeler, FeatureManager tasarım ağacında da görünür.
SOLIDWORKS Hata Raporu İletişim Kutusu Bir hata oluştuğunda, iletişim kutusu hata oluştuğunda gerçekleştirmekte olduğunuz işlemin bir açıklamasını da içeren bir hata raporu gönderebilmenizi sağlar. SOLIDWORKS RX uygulamasını çalıştırabilir, SOLIDWORKS Destek bölümüyle iletişime geçebilir ve kurtarma verileri mevcutsa SOLIDWORKS'ü yeniden başlatabilirsiniz.
İlişkileri Göster/Sil Çizim ilişkilerini kategoriye göre görüntüler (Sarkan,Kırık, Aşırı Tanımlı/Çözümlenmedi gibi). Örnek için bkz. Hata Mesajı - Aşırı Tanımlı Çizim.
SketchXpert Aşırı tanımlanmış çizimlerdeki çakışmaları çözümler ve olası çözüm setleri önerir.
Unsur için Çizimi Denetle Bir çizimin bir unsurda kullanılmasının geçerliliğini denetler. Bir çizim bir unsuru oluşturmak için kullanılmazsa, kontür tüm kontür tiplerinde ortak hatalar için denetlenir. Örnek için bkz. Hata Mesajı - Unsur İçin Çizim Denetimi.
Çizimi Onar Küçük boşluklar, üst üste binen geometri ve çoklu kısa kesitler gibi çizim hatalarını onarır.
Objeyi Denetle Geçersiz yüzler, geçersiz kenarlar, kısa kenarlar, minimum eğrilik yarıçapı, kenar boşlukları ve tepe noktası boşlukları gibi istenmeyen geometriyi bulmak için model geometrisini denetler.
Alma Tanılama Alınan dosyalar için hatalı yüzeyleri onarır, onarılan yüzeyleri kapalı gövdelere örer ve kapalı gövdeleri katılara dönüştürür.
MateXpert Karşılanmamış montaj ilişkileri ve montajı aşırı tanımlayan gruplar dahil olmak üzere montajlardaki montaj ilişkisi sorunlarını belirler.
Eksik Referans Hayaleti Bir unsurda referans olarak kullanılan bir obje eksik olduğunda, grafik alanında eksik referansın bir hayaleti görünür ve PropertyManager'da bir uyarı mesajı görünür.

Ek araçlar, model tasarımlarının geçerliliğini belirlemeye yardım eder.

Kaynak Açıklama
FilletXpert Sabit yarıçap radyuslarını yöneterek, organize ederek ve yeniden sıralayarak tasarım amacınıza odaklanmanıza yardım eder.
DraftXpert Nötr düzlem draftları oluşturma ve değiştirme işlemlerini yönetir.
AssemblyXpert Montajların performansını analiz eder ve performansı geliştirmek için yapabileceğiniz olası eylem önerilerinde bulunur.
Kütlesel Özellikler Yoğunluk, kütle, hacim, yüzey alanı, kütle merkezi ve atalet momenti gibi özellikleri görüntüler.
Engelleme Algılama Bir montajdaki statik bileşenler arasındaki engellemeleri bulur.
Çarpışma Algılama Bir montajdaki bir bileşeni taşırken veya döndürürken diğer bileşenlerle olan çarpışmaları algılar.
Fiziksel Dinamikler Bir nesnenin diğerine etki etmesine, kullanılabilir serbestlik derecesine göre hareket etmesine izin verir. (Moment, sürtünme ve elastikiyet gibi özellikler dikkate alınmaz.)
SOLIDWORKS Motion Montajlarda motorların, yayların ve yerçekiminin etkilerini simüle eder.
SOLIDWORKS Simulation Malzeme özellikleri, sınırlandırmaları ve yükleri belirtilmiş katı, tek gövdeli parçalarda stresi analiz eder.
Kalıp Tasarımı Araçları Draft Analizi, Kenarları İyileştir ve Tersaçı Algılama gibi araçlarla kalıp tasarımlarını analize yardım eder.
SOLIDWORKS Design Checker (eklenti) Belgenin önceden tanımladığınız tasarım kriterlerini karşıladığından emin olmak için ölçülendirme standartları, yazı tipleri, malzemeler ve çizimler gibi tasarım elemanlarını doğrular.

SOLIDWORKS Web Sitesindeki Kaynaklar

SOLIDWORKS Web sitesi problemleri çözme ve Teknik Destek ile iletişime geçme hakkında bilgiler sağlar. SOLIDWORKS seri numaranızla oturum açın.

SPR (Yazılım Performans Raporu) SOLIDWORKS servis paketlerinde ele alınan problemleri ve geliştirmeleri veya özel raporları arayın.
Donanım ve Grafik Donanım sistem gereksinimlerini ve onaylı grafik kartlarını ve sürücülerini denetleyin.
Forumlar Sorunları diğer SOLIDWORKS müşterileriyle tartışın.
Teknik Destek ile İletişime Geçme Web sitesindeki kaynaklardan sorunları çözmeye çalıştıktan sonra, sisteminiz ve sorununuz hakkında bilgileri toplayın, ardından Katma Değerli Tedarikçinizi (VAR) arayın. SOLIDWORKS Rx, ihtiyacınız olan bilgileri toplamanıza yardım edebilir.

SOLIDWORKS Rx

SOLIDWORKS Rx sisteminizi analiz eder, olası çözümler önerir ve teknik destek personelinin sorunları tanılamasına yardım edebilecek verileri toplar. Görev Bölmesinin SOLIDWORKS Kaynaklar sekmesinde SOLIDWORKS Araçları altından SOLIDWORKS Rx'i çalıştırabilirsiniz.

SOLIDWORKS Rx'i SOLIDWORKS'ü açmadan çalıştırmak için Microsoft Windows'da Başlat > SOLIDWORKS Araçları sürümü > SOLIDWORKS Rx öğesine tıklayın.