Akıllı Bağlantı Elemanlarına Genel Bakış

Standart donanımı kabul edecek boyutta bir delik, delik dizisi veya delik çoğaltması varsa Akıllı Bağlantı Elemanları montajınıza otomatik olarak bağlantı elemanları ekler. Çok çeşitli ANSI İnç, Metrik ve diğer standart donanımlarına sahip SOLIDWORKS Toolbox bağlantı elemanları kütüphanesini kullanır. Akıllı Bağlantı Elemanları, SOLIDWORKS Dosyalar iletişim kutusundaki Toolbox - Kullanıcı Ayarları seçeneklerine göre eklenir. Bağlantı elemanlarını, bir montaja mevcut bir parçanın konfigürasyonu veya mevcut bir parçanın kopyası olarak ekleyebilirsiniz. Toolbox konfigürasyonu ile ilgili bilgi için bkz. Toolbox Konfigürasyonu.

Farklı delik tiplerine sahip montaj Akıllı Bağlantı Elemanları ile montaj

Akıllı Bağlantı Elemanlarını kullanmak için SOLIDWORKS Toolbox Kütüphanesi'ni etkinleştirin:

  1. Araçlar > Eklentiler öğesine tıklayın.
  2. SOLIDWORKS Toolbox Kütüphanesi'ni seçin.
  3. Tamam seçeneğini tıklayın.

Akıllı Bağlantı Elemanları için Delikler

Akıllı Bağlantı Elemanları, montajlardaki desteklenen delik unsurlarına bağlantı elemanları ekleyebilir. Delikler, montaj veya parça unsurları olabilir. Belirli deliklere veya çoğaltmalara, yüzlere veya bileşenlere ya da tüm desteklenen kullanılabilir deliklere bağlantı elemanları ekleyebilirsiniz.

Akıllı Bağlantı Elemanları unsur tabanlıdır. Bağlantı elemanları Delik Sihirbazı deliklerine, basit deliklere ve silindirik kesim unsurlarına yerleştirilir. Akıllı Bağlantı Elemanları türetilmiş veya alınan gövdelerdeki delikleri tanımaz. Örneğin, bir dikdörtgenin çizimine içindeki bir daire ile bir taban unsuru olarak ekstrüzyon uygulanırsınız. Akıllı Bağlantı Elemanları, silindir ayrı bir unsur olmadığından yüksekliğin içini bir delik olarak tanımaz. Delik tanıma hakkında daha fazla bilgi için bkz. Desteklenmeyen Delik Tipleri.

Bağlantı Elemanları

Delik Sihirbazı deliklerine eşleşen cıvatalar veya vidalar takılır. Diğer tip delikler için, varsayılan olarak herhangi bir tip cıvata veya vida eklemek üzere Akıllı Bağlantı Elemanları'nı konfigüre edebilirsiniz. Bağlantı elemanları ile delikler arasında eşmerkezli ve çakışık montaj ilişkileri otomatik olarak kurulur.

Donanım Yığınları

Akıllı Bağlantı Elemanları, bağlantı elemanlarınıza somunlar ve pullar ekleyebilir. Somunlar ve pullar ile bağlantı elemanı arasında bir eşmerkezli montaj ilişkisi, bağlantı yüzeyi arasında ise çakışık montaj ilişkisi otomatik olarak kurulur.

Konfigürasyonlar

Eklenen bağlantı elemanları tamamen parametrelendirilmiş parçalardır. Her Akıllı Bağlantı Elemanı, FeatureManager tasarım ağacında gösterilir ve ayrı unsurları gösterecek şekilde genişletilebilir. Delik çoğaltmalarına eklenen Akıllı Bağlantı Elemanları, delik çoğaltmasından türetilen bir bağlantı elemanı çoğaltması kullanır. Bağlantı elemanlarının tümü aynı tip ve boyuttadır, fakat çoğaltmada farklı bağlantı elamanı konfigürasyonları kullanabilirsiniz. Örneğin, bazı cıvataları diğerlerine göre uzatabilirsiniz.

Düzenleme

Bağlantı elemanlarınızda Akıllı Bağlantı Elemanlarını Düzenle komutu ile değişiklik yapabilirsiniz. Bir Toolbox parçasının ayrı parametrelerinin Çizimi Düzenle veya Unsuru Düzenle seçeneklerini kullanarak düzenlenmesi önerilmez. Bu işlevler, Toolbox veritabanını güncellemez.