Snapshots

Dönmek istediğiniz konumların anlık görüntülerini alabilirsiniz.

Anlık görüntüler yalnızca montajlarda kullanılabilir. Anlık görüntüleri montaj çözümlenmiş, hafif ve Büyük Tasarım Gözden Geçirme modlarındayken alabilirsiniz. Etkin bir gözden geçirmede anlık görüntü alabilirsiniz.

Anlık görüntü, özel adlı bir görünüme benzer şekilde grafik alanının durumunu yakalar ve Yönetici Bölmesi'nin DisplayManager sekmesindeki DisplayManager_tab.gif sekmesindeki Yakalama unsuruna kaydeder. Özel adlı bir görünümden farklı olarak, bir anlık görüntü aldığınızda bazı parçaların gizli olması durumunda söz konusu parçalar ilgili anlık görüntüye döndüğünüzde her zaman için gizlenir.

Anlık görüntüler; görünüm oryantasyonu ve yakınlaştırmayı, bileşenlerin gizle/göster durumunu, kesit görünümleri ve patlatılmış görünümleri yakalar. Anlık görüntüleri, hangi modda oluşturulduklarına bakılmaksızın, çözümlenmiş, hafif ve Büyük Tasarım Gözden Geçirme modlarında görüntüleyebilirsiniz.

Etkin bir gözden geçirmede bir anlık görüntü aldığınızda, montajın görünüm oryantasyonuna ve bileşenlerin gizle/göster durumuna ek olarak kamera açısı da kaydedilir. Gözden geçirmede oluşturulan bir anlık görüntüyü etkinleştirdiğinizde, gözden geçirme otomatik olarak açılır.

Anlık Görüntü Al tool_Take_Snapshot_View.gif öğesine(Görünüm araç çubuğu) veya Görünüm > Işıklar ve Kameralar > Anlık Görüntü Al öğesine tıklayın veya Alt + Ara çubuğu tuşlarına basın.

Anlık Görüntüler klasöründe şunları yapabilirsiniz:
  • Bir yorum (maksimum 140 karakter) eklemek için bir anlık görüntüyü sağ tıklayabilirsiniz
  • Montajın o görünümüne dönmek için, anlık bir görüntüye çift tıklayabilirsiniz
  • Yeniden adlandırmak için, anlık bir görüntüye tıklayıp duraklayıp tekrar tıklayabilirsiniz
  • Önizleme ve yorumları
    LDR_Snapshot.gif
    görmek için anlık bir görüntünün üzerinde dolaşabilirsiniz
Bir montaj açtığınızda Home adında bir anlık görüntü oluşturulur. Bileşenleri gizleme, yakınlaştırma ve döndürme gibi değişiklikler yaparsanız, Home anlık görüntüsünü çift tıklayarak grafik alanında derlemeyi açtığınız duruma dönebilirsiniz. Home anlık görüntüsünü kaldıramaz veya yeniden adlandırmazsınız ve yorum ekleyemezsiniz.