Kaynaklı Montajlar

Bir kaynaklı montaj yapısının temel çerçevesini tanımlamak için 2B ve 3B çizimleri kullanabilir ve ardından çizim kesiti grupları içeren yapısal elemanları oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Profiller araç çubuğundaki araçları kullanarak bayraklar ve profil kapamaları gibi öğeler de ekleyebilirsiniz.



Kaynaklar hakkında daha fazla bilgi için bkz. SOLIDWORKS Öğreticileri: > Öğreticiler öğesine tıklayarak erişebileceğiniz Kaynaklı Montajlar.

Bir parçada ilk yapısal elemanı oluşturduğunuzda, bir kaynaklı montaj unsuru oluşturulur ve FeatureManager tasarım ağacına eklenir. Ayrıca yazılım, ConfigurationManager'da iki varsayılan konfigürasyon oluşturur: bir üst öğe konfigürasyonu Varsayılan[Makinelenmiş Olarak] ve türetilmiş bir konfigürasyon Varsayılan[Kaynaklanmış Olarak].

Belge başına olmak üzere, [Kaynaklanmış Olarak] konfigürasyonunun otomatik olarak oluşturulmasını pasifleştirebilirsiniz. Profilleri yeni bir belgeye eklemeden önce Seçenekler (Standart araç çubuğu) seçeneğine tıklayın. Belge Özellikleri seçeneğinin Kaynaklar sayfasında, Konfigürasyon oluştur seçeneğinin işaretini kaldırın.

Yapısal elemanın birden çok kaynak profilini kütüphane unsuru olarak da yapılandırabilirsiniz. Bir yapısal elemana farklı konfigürasyonlar ekleyerek bunları bir kütüphane unsurunda tek bir profil olarak kaydedebilirsiniz. Örneğin, kare boru boyutları için 50 farklı kütüphane unsuru dosyası bulundurmak yerine, bir tasarım tablosuyla kontrol edebileceğiniz 50 konfigürasyon içeren tek bir kütüphane unsuru dosyanız olabilir.

Yapısal elemanları oluştururken veya düzenlerken yapılandırılmış kitaplık unsurlarını Yapısal Eleman PropertyManager'dan seçebilirsiniz.