Detaylandırmalara Genel Bakış

Detaylandırmalar, teknik resimlere bilgiler ekleyen metin ve simgeleri içerir. Çoğu detaylandırma ok başı, lider ve metindir.

Detaylandırmalar, her SOLIDWORKS belge tipinde ölçümlendirme gibi davranır. Detaylandırmaları bir parça veya montaj belgesine ekleyebilirsiniz, sonra detaylandırma görünümleri veya Model Öğeleri PropertyManager'ını kullanarak onları teknik resimlere ekleyebilir veya teknik resimde detaylandırmalar oluşturabilirsiniz.

Kayıtlı detaylandırmaların önizlemelerini görüntülemek için Tasarım Kitaplığı'nı kullanın. Ayrıca, detaylandırmaları Tasarım Kitaplığı'na veya aksi yönde sürükleyip bırakabilir ya da bir detaylandırmayı sağ tıklayıp Kitaplığa Ekle'yi seçebilirsiniz. DXF/DWG dosyaları Tasarım Kitaplığı'nda desteklenir, ancak önizlemeler yalnızca DWG dosyaları için mevcuttur.

Detaylandırma araçlarını Ekle menüsünden veya Detaylandırma araç çubuğundan seçebilirsiniz.

Hizalama araç çubukları detaylandırmaları hizalamak için kullanılabilir.

Detaylandırmaların üzerindeki ok başını değiştirmek için oku sağ tıklayarak stiller menüsüne gidin.

Detaylandırma ve ölçümlendirmelerin renklerini Sistem Seçenekleri > Renkler'de değiştirebilirsiniz.

Bir detaylandırma seçtiğinizde, detaylandırmanın iliştirildiği geometri vurgulanır. Liderler, metin, uzatma çizgileri, ölçümlendirme çizgileri ve oklar gibi herhangi bir detaylandırma kısmını tıklayarak detaylandırmaları seçebilirsiniz.


annotation_selection.gif

Bazı detaylandırmalar için, iletişim kutusunu veya PropertyManager'ı kapatmadan birden fazla detaylandırma oluşturabilirsiniz.

Detaylandırmaları gizleyebilir ve ardından tekrar görüntüleyebilirsiniz. Teknik resimler için bkz. Detaylandırmaları Gizle/Göster. Parçalar ve montajlar için, görüntüyü açmak/kapatmak üzere Görünüm > Gizle/Göster > Tüm Detaylandırmalar öğesine tıklayın.