Model Öğeleri

Bir model geometrisinden (parça veya montaj) teknik resme ölçümlendirmeler, detaylandırmalar ve referans geometri ekleyebilirsiniz.

Öğeleri seçili unsura, montaj bileşenine, montaj unsuruna, teknik resim görünümüne veya tüm görünümlere ekleyebilirsiniz. Öğeleri tüm teknik resim görünümlerine eklerken, ölçümlendirmeler ve detaylandırmalar en uygun görünümde görüntülenir. Detay veya kesit görünümleri gibi kısmi görünümlerde görüntülenen unsurlar bu görünümlerde daha önce ölçümlendirilirler.

Hafif bir teknik resme model öğeleri eklemek için, teknik resim görünümünün çözümlenmiş olarak ayarlanması gerekir.

Buna ek olarak, PropertyManager etkinken gizle/göster imlecini pointer_mouse_pan_hide_show.png kullanabilirsiniz. Sol fare düğmesi öğeleri taşır, sağ fare düğmesi ise öğeleri gizler/gösterir. Model Öğeleri PropertyManager'ı görüntülendiğinde, gizli model öğeleri gridir.

Model öğelerini aşağıdaki yollarla manipüle edebilirsiniz:
Sil Model öğelerini silmek için Delete tuşunu kullanın.
Sürükle Model öğelerini başka bir teknik resim görünümüne sürüklemek için Shift tuşunu kullanın.
Kopyala Model öğelerini başka bir teknik resim görünümüne kopyalamak için Ctrl tuşunu kullanın.

Model Öğeleri Ekleme

Mevcut model öğelerini bir teknik resme eklemek için:

  1. Model Öğeleri Tool_Model_Items_Annotation.gif (Detaylandırma araç çubuğu) veya Ekle > Model Öğeleri öğesine tıklayın.
    Ayrıca, model öğeleri eklemek istediğiniz görünümleri, unsurları veya bileşenleri önceden seçebilirsiniz. Unsurları veya bileşenleri FeatureManager tasarım ağacından veya grafik alanından seçebilirsiniz.
  2. Model Öğeleri PropertyManager'ında seçenekleri ayarlayın.
    Yalnızca çizim teknik resimde göründüğünde, emilmemiş model çizimleri için ölçümlendirmeler eklenir. Emilmemiş çizimler için ölçümlendirmeler eklemek üzere, ölçümlendirmeyi eklemeden önce FeatureManager tasarım ağacında çizimi sağ tıklayın ve Göster'i seçin. Emilmemiş çizime ait ölçümlendirmeler, Göster veya Gizle'nin durumuna bağlı olarak gösterilir veya gizlenir.
  3. PM_OK.gif öğesine tıklayın.
Ölçümlendirmeler eklediğinizde, yazılım sizi yönlendirmek için geri bildirim yapabilir. Örneğin, eğer tüm ölçümlendirmeler zaten görünüme eklenmişse, yazılım, eğer mümkünse, başka bir görünüm önerir. Eğer ek ölçümlendirmeler eklenemezse yazılım sizi bilgilendirir.

Referans geometrisi öğelerinin görünürlüğünü tek tek değiştirebilirsiniz. Öğeyi sağ tıklayın ve Gizle veya Göster'i seçin.

Alınan detaylandırmalar, Detaylandırmalar (Alınmış) renginde gösterilir; referans detaylandırmalar (teknik resme eklenen) Detaylandırmalar (Alınmamış) renginde gösterilir. Bu renkler Araçlar > Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Renkler 'de belirtilir.