MySession'da Dosyaları Yönetme

3DEXPERIENCE Platform üzerinden SOLIDWORKS'ü yönetmek için MySession aracını kullanabilirsiniz.

MySession aracındaki bağlam menüsünü veya eylem çubuğunu kullanarak 3DEXPERIENCE Platform'dan dosyalar açabilir ve kaydedebilirsiniz. Modeller hakkında durum, olgunluk durumu ve revizyon gibi ürün yaşam döngüsüyle ilgili verileri de dışa aktarabilirsiniz.

Aşağıdaki SSS, 3DEXPERIENCE Platform'da ve platform konseptlerinde işlerin nasıl yapılacağını genel olarak ele almaktadır.

SOLIDWORKS dosyalarını 3DEXPERIENCE Platform'da nasıl kaydederim?

.SLDPRT, .SLDASM, .SLDDRW dosyalarını SOLIDWORKS'te açın. Bunları 3DEXPERIENCE Platform'da paylaşmaya hazır olduğunuzda dosyaları 3DEXPERIENCE Görev Panosu'ndaki MySession aracını kullanarak kaydedin. Collaborative space'ler, SOLIDWORKS dosyalarını fiziksel ürünler olarak depolar.

Collaborative space nedir?

3DSpace uygulaması, erişebildiğiniz collaborative space'leri listeler. Collaborative space'e üyeler ekleyerek içerik paylaşabilirsiniz. Collaborative space'teki üyelik rolü, üyelerin içerikle neler yapabileceğini kontrol eder.

Yöneticiniz izin verirse kendi collaborative space'lerinizi oluşturabilirsiniz. Collaborative space'leri projeler ve içerik kütüphaneleri için kullanabilirsiniz.

Fiziksel ürün nedir?

.SLDPRT ve .SLDASM dosyalarını SOLIDWORKS için 3DEXPERIENCE Connector'ı kullanarak kaydettiğinizde, collaborative space'teki her bir konfigürasyon fiziksel bir ürün haline gelir. Fiziksel ürünleri modelleme ve simülasyon uygulamalarında açabilirsiniz. Fiziksel ürün, bir montaj veya bir parça olabilir.

CAD ailesi nedir?

CAD ailesi, bir parçanın veya montajın bir veya daha fazla konfigürasyonudur. Birden fazla fiziksel ürün (üretilebilir konfigürasyon) içerebilir. CAD ailesi nesnesi, kök veya üst seviye konfigürasyondur. Bir CAD ailesindeki tüm fiziksel ürünleri aynı collaborative space'e kaydetmeniz gerekir.

Dosyayı platformdan silmek isterseniz CAD ailesini silmeniz gerekir.

3DSpace ile 3DDrive arasındaki fark nedir?

3DSpace, fiziksel ürünleri ve diğer içerikleri 3DEXPERIENCE uygulamalarında kullanılmak üzere bir veritabanında depolar. Kullanıcılar, yöneticiniz tarafından tanımlanan kurallara göre 3DSpace'te aynı anda güncel içerikle çalışabilir. 3DDrive, 3DEXPERIENCE collaborative space'lerinin dışında paylaşıma olanak tanır.