SOLIDWORKS Kaynak Monitörü

SOLIDWORKS Kaynak Monitörü sisteminizin kullandığı kaynakları denetler. SOLIDWORKS Kaynak Monitörü, kaynaklar azaldığında Windows görev çubuğunun bildirimler alanında mesajlar sağlar. Bu mesajlar, sistem arızasından ya da veri kaybından kaçınmak için eyleme geçmenize yardımcı olur.

SOLIDWORKS Kaynak Monitörü şu kaynakları denetler:

Kaynak Tanım
Sistem Belleği Toplam fiziksel RAM ve sayfa dosya boyu. Windows'da bu Commit Charge olarak bilinir.
GDI tutamaçları Ekranda arayüz çizmek için kullanılan bir aynak.

Bildirim alanındaki SOLIDWORKS Kaynak Monitörü simgesi kaynak kullanılabilirliğine göre renk değiştirir:

  Renk Tanım
resmon_icon_green.png Yeşil Her tür yeterli kaynak var.
resmon_icon_yellow.png Sarı Bir veya birkaç kaynak azalmış. Kaynakları serbest bırakmalısınız.
resmon_icon_red.png Kırmızı Bir veya birkaç kaynak tamamen tükenmek üzere. Çalışmaya devam ederseniz sistem hatası yaşamanız veya veri kaybına uğramanız mümkün. Monitör tarafından bildirim alanında sağlanan mesajlara ek olarak, komut yürütmeyi denediğinizde SOLIDWORKS yazılımında da mesajlar görünür.

SOLIDWORKS Kaynak Monitörü azalan kaynağa özel mesajlar gösterir. Mesajdki talimatlara uyun.

Örneğin, sistem belleği düşükse SOLIDWORKS olmayan programları kapatın veya SOLIDWORKS'te belgeleri kapatın. Kullanılabilir GDI tutamaç sayısı düşükse SOLIDWORKS içinde belgeleri kapatın.

En son mesajı tekrar görüntülemek için bildirim alanında SOLIDWORKS Kaynak Monitörü simgesine (resmon_icon_green.png, resmon_icon_yellow.png veya resmon_icon_red.png) tıklayın.
SOLIDWORKS Kaynak Monitörü'nün simge ve mesajlardan başka arayüzü yoktur. Eğer simgeyi çift tıklar veya mesaj görünmeden tıklarsanız hiçbirşey görünmez.