Montajlarda Sınırlandırıcı Kutu

Geometri içeren bir montajda bir sınırlandırıcı kutu unsuru oluşturabilirsiniz. Sınırlandırıcı kutu, parça düzeyindeki sınırlandırıcı kutuyla aynı yöntem kullanılarak hesaplanır.

Bir montajda yalnızca bir Sınırlandırıcı Kutu unsuru bulunabilir. FeatureManager® tasarım ağacında, sınırlandırıcı kutuya sağ tıklayıp Gizle, Göster, Pasifleştir veya Aktifleştir öğesine tıklayabilirsiniz.

Grafik alanındaki bileşen düzeyinde sınırlandırıcı kutu çizimleri farklı renklerle gösterilir:
Üst düzey montaj sınırlandırıcı kutusu Gri
Alt montaj sınırlandırıcı kutusu Mavi
Parça sınırlandırıcı kutusu Turuncu

Bir sınırlandırıcı kutuyu görüntülemek için Görünüm > Gizle/Göster > Sınırlandırıcı Kutu öğesine tıklayın.

Sınırlandırıcı kutu özelliklerini görüntülemek için FeatureManager tasarım ağacında Sınırlandırıcı Kutu öğesine tıklayın veya Dosya > Özellikler > Konfigürasyona Özel öğesine tıklayın. Sınırlandırıcı kutunun uzunluğu, genişliği, kalınlığı ve hacmiyle ilgili değerler listelenir.

Sınırlandırıcı Kutu Hesaplamaları

Sınırlandırıcı kutu hesaplamaları, SpeedPak yüzlerini ve gövdelerini içerir ancak SpeedPak hayalet grafiklerini içermez. Bir sınırlandırıcı kutu unsuru oluşturduktan sonra montaja bir SpeedPak alt montajı ekleyebilir veya montajdaki mevcut bir bileşeni SpeedPak olarak değiştirebilirsiniz.

Etkin bir montajda sınırlandırıcı kutu hesaplamaları, montajdaki bileşenler değiştiğinde dinamik olarak güncellenmez. Yeniden hesaplamanız gerektiğinde sınırlandırıcı kutunun yanında Yeniden Oluştur simgesi görüntülenir. Sınırlandırıcı kutu'ya sağ tıklayın ve yeniden oluşturmak için Güncelle öğesine tıklayın.

Sınırlandırıcı kutu unsurunu hesaplamak için gereken süre Montaj Yeniden Oluşturma Raporu'nda gösterilir. Bu rapora ulaşmak için Araçlar > Değerlendir > Performans Değerlendirmesi öğesine tıklayın ve Yeniden Oluşturma Performansı bölümünü genişletin.