Belge Alma

Başka bir uygulamadan dosya almak için:

  1. 'a veya Dosya > öğesine tıklayın.
  2. İletişim kutusunda, Dosya tipi için bir format seçin (örneğin, DWG (*.dwg) dosyaları, IGES (*.igs, *.iges), STL (*.stl), vb.).
  3. Alma seçeneklerine sahip dosya tipleri için Seçenekler'e tıklayın. Alma Seçenekleri iletişim kutusunda, seçenekleri belirleyin ve ardından Tamam'ı tıklayın.
  4. Bir dosyaya gözatın, ardından öğesine tıklayın.
    Seçili dosya açılır.
    • Bir .dxf veya .dwg dosyası alırsanız, DXF/DWG Alma Sihirbazı belirir.
      Dosyayı bir parça veya teknik resim belgesine almanın yanı sıra orijinal formatta (salt görünür) bir çalışma sayfasına almayı seçebilirsiniz.
    • Dosyada yüzeyler varsa, aşağıdaki gibi okunurlar:
      • Kalıpla kesilmiş yüzeyler varsa, bunlar alınır ve FeatureManager tasarım ağacına yüzey unsurları olarak eklenir.
      • Yüzeyleri katıya örme denemesi başarılı olursa, katı yeni bir parça dosyasında taban unsuru olarak (Imported1 adlı) belirir. Bu taban unsuruna unsurlar (yükseklikler, kesmeler, vs.) ekleyebilir, ancak taban unsurunun kendisini düzenleyemezsiniz.
      • Yüzeyler çoklu kapalı hacimleri temsil ediyorsa, o zaman her kapalı hacim için bir parça oluşturulur. Ayrıca, montaj orijinine göre konumlandırılan alınmış parçaları içeren bir montaj dosyası oluşturulur, bu oluşturma işlemi yüzeylerin alınan dosyada nasıl tanımlandığına bağlı olarak gerçekleşir. ACIS dosyaları için, alınan ACIS dosyası yalnızca yüzeylerden oluşursa, belirlediğiniz alma seçeneklerine bakılmaksızın, çoklu kapalı hacimleri temsil etmesine karşın yalnızca yüzeyler oluşturulur. ACIS dosyası çoklu katı gövdelere ilişkin verilerden oluşursa, belirlediğiniz alma seçeneklerine bağlı olarak parçalar veya yüzeyler oluşturulur.
      • Yüzeyleri örme girişimi başarısız olursa, yüzeyler yeni bir parça dosyasında (Surface-Imported1, 2, ... adı ile) bir veya daha fazla yüzey unsuru olarak gruplandırılır.