Malzeme Seçme

Uygulamayı etkinleştirip malzeme seçerek başlayın.

  1. Bir parça açın.
  2. Aşağıdakilerden birini yaparak Sustainability Görev Panosu'nu görüntüleyin:
    • SustainabilityXpress'i kullanmak için SustainabilityXpress (Araçlar araç çubuğu veya Değerlendir CommandManager sekmesi) seçeneğine veya Araçlar > Xpress Ürünleri > SustainabilityXpress öğesine tıklayın.
    • Tam Sustainability kullanmak için Sustainability (Araçlar araç çubuğu veya Değerlendir CommandManager sekmesi) ya da Araçlar > SOLIDWORKS Uygulamaları > Sustainability öğesine tıklayın.
    Uygulama, Görev Panosunda açılır.
  3. Malzeme altında:
    1. Bir malzeme Sınıf'ı seçin.
    2. Bir malzeme Ad'ı seçin.
    Sınıf ve Ad listeleri Sustainability veritabanındaki tüm malzemeleri içerir. Buna analiz verilerini eklediğiniz özel malzemeler de dahildir.
    Yazılım parçanın ağırlığını ve geri dönüştürülmüş malzeme miktarını gösterir. Geri dönüştürülmüş içerik alanı, analiz veritabanı birincil (işlenmemiş), ikincil (geri dönüştürülmüş) ve ticari karışım (işlenmemiş ve geri dönüştürülmüş içeriğin varsayılan karışımı) değerler içeriyorsa düzenlenebilir.
  4. Daha kesin bilginiz varsa geri dönüştürülmüş içerik bilgisini düzenleyin. Veritabanı varsayılanlarına dönmek için Ticari Karışımı Kullan'ı tıklayın.
  5. İsteğe bağlı: Benzerleri Bul'u tıklayarak seçtiğiniz malzemeye benzer özelliklere sahip malzemeleri arayın.
    Bkz. Benzer Malzeme Bul Aracını Kullanma.
  6. Bir malzemeyi FeatureManager tasarım ağacındaki etkin Malzeme yapmak için Malzeme Ayarla'ya tıklayın.
    Model grafik alanında güncellenir.

    Görev Bölmesinin altındaki Çevresel Etki panosu, tasarımınızın çevresel etkisine ilişkin gerçek zamanlı geri bildirim sağlar.