Ortam Kapanması

Ortam Kapanması, kapalı alanlar yüzünden zayıflayan ortam ışığını kontrol ederek modellere gerçekçilik katan bir global ışıklandırma yöntemidir.

Objeler bulutlu bir günde göründükleri gibi görünür

Ortam Kapanması RealView grafikleri kullandığınız tüm sahnelerde kullanılabilir.

RealView Grafikleri sadece desteklenen grafik kartları ile birlikte kullanılabilir.
Ortam kapanmasının etkileri modelin kendi doğasına, modele uyguladığınız görünümlere, sahe ve ışıklandırmaya bağlıdır. İstenilen sonucu almak için bu değişkenleri ayarlamanız gerekebilir.
  • Ortam kapanması genelde tek renk veya parlak olmayan yüzeylerde en iyi görünür. Çok parlak yüzeyler, kapanmış alanlardaki gölgeleri azaltabilirler. Fakat, ortam kapanmasını işemek için kullanılan yöntemler bazen hatalara yol açabilir ve bunlar düz renklerde daha belirgin olur.
  • Çok fazla ışık, veya parlak ışıklandırma, ortam kapanmasının etkisini azaltabilir.

Ortam kapanması için iki farklı kalite seviyesi kullanbilirsiniz: draft ve varsayılan. Draft modelleri daha hızlı ama daha düşük görsel sadakat ile gösterir.

Ortam Kapanması öğesinin görüntü kalitesi düzeyini değiştirmek için Araçlar > Seçenekler öğesine tıklayın. Sistem Seçenekleri sekmesinde, Görüntüle öğesine tıklayıp ardından Draft kalitesinde ortam kapanmasını göster seçeneğini işaretleyin veya seçeneğin işaretini kaldırın.

Ortam kapanmasını kullanmak için:

  1. Görünüm Ayarları Tool_View_Settings_Headsup_View.gif (Uyarı Görünümü araç çubuğu) veya Görünüm > Görüntüle öğesine, ardından RealView Grafikleri öğesine tıklayın.
  2. Görünüm Ayarları Tool_View_Settings_Headsup_View.gif (Uyarı Görünümü araç çubuğu) veya Görünüm > Görüntüle öğesine, ardından Ortam Kapanması öğesine tıklayın.

Ortam Kapanma Örnekleri

Katı renk yüzeyleri olan modek Görünümleri olan model
aoexample_solid_before.png aoexample_appearances_before.png
Ortam kapanması kapalı
aoexample_solid_default.png aoexample_appearances_default.png
Ortam Kapanması açık ve varsayılan kaliteyi kullanıyor
aoexample_solid_draft.png aoexample_appearances_draft.png
Ortam kapanması açık ve draft kalitesini kullanıyor