Donanımınızı Kıyaslama

Makinenizin SOLIDWORKS yazılım performansını diğer SOLIDWORKS müşterilerinin performansı ile karşılaştırabilirsiniz. Beklenen kıyaslama sonuçlarına göre donanımınızın performansı hakkında bilgi sahibi olmak için kıyaslama sonuçlarını kullanabilirsiniz.

Kıyaslama testi sırasında uygulama çalıştırmayın.

Bilgisayarınızın kıyaslama işlemi 30 dakika sürebilir. Kıyaslama hakkında daha fazla bilgi için www.solidworks.com/benchmarks adresini tıklayın.

Makinenizdeki SOLIDWORKS yazılım performansını karşılaştırmak için:

  1. Tüm uygulamaları kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  2. Herhangi bir uygulamayı açmadan önce Windows Başlat menüsünden, Tüm Programlar > SOLIDWORKSsürümü > SOLIDWORKS Araçları > SOLIDWORKS Performans Testi öğesine tıklayın.
  3. SOLIDWORKS Performans Testi iletişim kutusundaki talimatları okuyun ve Başlat öğesine tıklayın.
  4. Kıyaslamayı tamamlamak için, görüntülenen istemleri yanıtlayın.

Performans Kıyaslaması Sonuçlarınızı Anlamak

Grafikleri, işlemcileri ve I/O'ları test etmek için üçüncü parti yazılımlar mevcuttur ancak SOLIDWORKS RX Performans Kıyaslama aracı donanımınızı SOLIDWORKS yazılımına karşı çalışıyormuş gibi test eder.

İşlemci

Bu puan bilgisayarınızın SOLIDWORKS yazılımındaki unsurları yeniden oluşturmak veya teknik resim görünümleri oluşturmak gibi CPU tabanlı etkinlikleri tamamlamak için ne kadar zamana ihtiyaç duyduğunu ölçer. Bu testi yarı zamanda bitiren bir bilgisayarın bir parçayı da yarı zamanda yeniden oluşturabileceğini düşünebilirsiniz.

CPU hemen her işlemde kullanıldığından daha hızlı bir işlemciyle CPU puanını iyileştirmek diğer puanları da iyileştirebilir.

SOLIDWORKS yazılımı içerisindeki çoğu işlem tek bir CPU'nun işlem gücünü kullanır. Bu yüzden bilgisayarınız çoklu işlemci veya çekirdeğe sahip olsa bile işlemci puanı çok fazla iyileşmeyecektir.

Grafik

Bu puan, SOLIDWORKS yazılımı içerisinde bir modele yakınlaşmanın, modeli kaydırmanın ve döndürmenin ne kadar seri olabileceğini ölçümler. Elde edilen hızlı zaman, karmaşık ve büyük modellerde daha az görünebilir bir gecikme ile yakınlaşma, kaydırma ve döndürme işlemlerini gerçekleştirebileceğinizi ifade eder.

Grafik manipülasyonu kısmen CPU ve görüntü kartına bağlıdır. Grafik performansını daha hızlı bir görüntü kartı ve CPU ile iyileştirebilirsiniz.

I/O

Bu puan, bilgisayarınızla dosyaları açmanın ve kaydetmenin ne kadar zaman alacağını ölçümler. Bu test, bilgisayarınızın sabit diskinin okuma ve yazma hızlarını ölçer.

Bu test, ağ hızlarını veya veri yönetim sistemlerini dikkate almaz ve ağ ortamları için dosya açma ve kaydetme zamanları ile ilgili iyi bir ölçüt değildir.

İşleniyor

Bu puan, yalnızca bilgisayarınızda PhotoView 360 yüklü ise kullanılabilir. Modellerin fotoğraf gerçekliğinde işlenmesi için gereken zamanı ölçer.

PhotoView 360, çoklu işlemcileri (varsa) kullanır. Daha fazla sayıda ve daha hızlı CPU'lar işleme zamanlarını iyileştirir.

RealView Grafikleri Performansı

Bu puan yalnızca, bilgisayarınızda RealView grafiklerini destekleyen bir görüntü kartı varsa kullanılabilir. Elde edilen hızlı bir zaman, RealView grafikleri etkinken yakınlaşma, kaydırma, döndürme işlemlerini karmaşık ve büyük modellerin üzerinde çok az veya sıfır görünebilir gecikme ile gerçekleştirebileceğinizi ifade eder.

RealView grafikleri performansı kısmen CPU ve görüntü kartına bağlıdır fakat standart grafiklere göre görüntü kartına daha büyük bir gereksinim duyar. Daha hızlı bir görüntü kartı ve CPU ile RealView grafikleri performansını iyileştirebilirsiniz.

Simülasyon

Bu puan, yalnızca bilgisayarınızda SOLIDWORKS Simulation yüklü ise kullanılabilir. Statik bir analiz tasarım etüdünü çalıştırmak için gereken zamanı ölçer.

SOLIDWORKS Simulation, çoklu işlemcileri (varsa) kullanır. Daha çok ve daha hızlı CPU'lar bir etüt çalıştırmak için gereken süreyi geliştirir. SOLIDWORKS Simulation, diske sık yazma işlemleri gerektirir.