Ayarları ve Seçenekleri Birden Fazla Makinede Senkronize Etme

SOLIDWORKS yazılımını birden fazla makinede kullanıyorsanız ayarlarınızı tek bir makinede güncelleyebilir ve bu ayarları SOLIDWORKS 2018 ve sonraki sürümlerini çalıştıran tüm makinelerde senkronize edebilirsiniz.

Ayar senkronizasyonu bir hizmettir ve bazı ağ konfigürasyonları tarafından engellenebilir. Bulut depolama hizmetine erişmek için güvenlik duvarı veya proxy sunucularının *.solidworks.com ile iletişimlere izin verdiğinden emin olun.

Ayarları ve seçenekleri birden fazla makinede senkronize etmek için:

  1. SOLIDWORKS yazılımında oturum açın.
  2. Araçlar > Seçenekler menüsünde Ayarları Senkronize Et öğesine tıklayın.
  3. Manuel veya otomatik bir yöntem seçin:
    • Şimdi Senkronize Et.

      Ayarları Yükle. Geçerli makinedeki ayarlarınızı bulut depolama hizmetine gönderir. Ayarlarınızı, tekrar yükleyerek istediğiniz zaman bulutta güncelleyebilirsiniz.

      Ayarları İndir. Bulut depolama hizmetindeki ayarlarınızı geçerli makineye indirir ve uygular.

    • Otomatik Senkronizasyon.

      Geçerli makineleri otomatik olarak bulut depolama hizmetiyle senkronize eder. Seçili ayarlarınız ve özelleştirmeleriniz; güncellendiğinde, indirildiğinde veya yazılım başlatıldığında veya oturum açıldığında otomatik olarak bulut depolama hizmetlerine yüklenir.

    Senkronizasyon ayarları makinelere göre farklılık gösterebilir. Örneğin, bir makinenin sistem seçeneklerini ve dosya konumlarını otomatik olarak senkronize etmesini ancak özelleştirmeleri senkronize etmemesini belirtebilirsiniz. Başka bir makinede, tüm ayarları manuel olarak indirip yüklemeyi tercih edebilirsiniz.

    Senkronizasyon işlemiyle, uygulanmış veya kilitlenmiş olan yönetici ayarlarının üzerine yazamazsınız.
  4. Tamam seçeneğine tıklayın.