Kurulum Yaparken ya da Yükseltirken Grafik Kartınızı Doğrulama

Makinenize SOLIDWORKS kurarken ya da yükseltirken, makinenizin desteklenen bir grafik kart ve grafik kart sürücüsü çalıştırdığından emin olmak için SOLIDWORKS Rx çalıştırmanız gerekir.

Bir grafik kart ve sürücü doğrulamak için:

  1. Yükleme Yöneticisi kurulumu tamamladığında ve Bitir sayfasını görüntülediğinde, Sisteminizi Kontrol Edin altında, Sistem Tanılamayı Çalıştır öğesine tıklayın.

    SOLIDWORKS Rx başlar ve tanılamayı çalıştırır.

  2. SOLIDWORKS Rx, grafik kartın ve grafik kart sürücüsünün desteklenip desteklenmediğini onaylar. Grafik kart destekleniyor ama sürücü desteklenmiyorsa bir durum mesajı, desteklenen sürücüye bir bağlantı sağlayabilir.

SOLIDWORKS'ü her onuncu kez başlattığınızda, bir Sisteminizi Kontrol Edin mesajı görünür ve sistem tanılamasını yeniden çalıştırmanızı önerir. Bu bildirimleri pasifleştirmek için Windows bildirim alanındaki SOLIDWORKS Resource Monitor öğesine sağ tıklayın ve Grafik Bildirimlerini Kapat öğesine tıklayın.

Bir grafik kartı ve sürücüyü, Windows bildirim alanındaki SOLIDWORKS Resource Monitor öğesine sağ tıklayarak istediğiniz zaman doğrulayabilirsiniz. Kısayol menüsü şunları da yapmanızı sağlar:
  • SOLIDWORKS Resource Monitor için Yardımı Görüntüle
  • Sistem Tanılamayı Çalıştırma
  • Abonelik Bildirimlerini Kapat
  • Grafik Sürücülerini Güncelle