Toolbox - Akıllı Bağlantı Elemanları

Delik Sihirbazı delikleri ve Delik Sihirbazı olmayan deliklerle kullanılan bağlantı elemanları varsayılanlarını ve tercihlerini belirlemek için Akıllı Bağlantı Elemanları sayfasını kullanın.

Akıllı Bağlantı Elemanları sayfasına erişmek için:

  • Windows'tan, Başlat > Tüm Programlar > SOLIDWORKS version > SOLIDWORKS Araçları > Toolbox Ayarları öğesine tıklayın.
  • 5 - Akıllı Bağlantı Elemanları seçeneğine tıklayın.

Pul boyları

Akıllı Bağlantı Elemanları boyutuna bağlı olarak, kullanılabilir pul tiplerini sınırlamak için seçenekler arasından seçim yapın.

Tam eşleşme Kullanılabilir tipleri bağlantı elemanının boyutuyla tam olarak eşleşen pullarla sınırlar.
Toleranstan daha büyük Kullanılabilir tipleri girdiğiniz tolerans içerisinde bağlantı elemanı boyutuyla eşleşen delik çaplarıyla sınırlar.
Sınırsız Tüm pul tiplerini kullanılabilir yapar.

Otomatik bağlantı elemanı değiştirme

Donanım yığınları değiştiğinde bağlantı elemanının uzunluğunu ve bağlantı elemanının boyutu değiştiğinde de yığın donanım boyutunu değiştirebilirsiniz.

Minimum diş kavramasını sağlamak için bağlantı elemanı uzunluğunu değiştirin. Diş kavraması gerekliliklerini yerine getirebilmek için bağlantı elemanı uzunluklarını ayarlar.
  • Somunun ötesinde dişler - Belirlenen diş sayısının somunu geçmesini sağlamak için bağlantı elemanı uzunluğunu artırır.
  • x çap, diş vida deliğinin içine - Çapın katına dayanarak bir bağlantı elemanının bir diş vidayı kavradığı minimum uzunluğu belirler.
Bağlantı elemanı boyu değiştirildiğinde yığın bileşenlerini değiştir Bağlantı elemanı boyutu değiştirildiğinde somun ve pul boyutlarını otomatik olarak değiştirir.

Delik Sihirbazı olmayan delikler ile kullanılacak bağlantı elemanı

Standart olmayan delik tipleri ile kullanılacak Akıllı bağlantı bileşenlerini belirleyebilirsiniz.

Delik Sihirbazı olmayan delikler ile kullanılacak bağlantı elemanı Gözat (...) öğesine tıklayıp bağlantı elemanını seçtiğinizde Delik Sihirbazı deliği olmayan delikler için Akıllı Bağlantı Elemanını belirler.