Toolbox ile Çalışma: Özelleştirme

Toolbox yöneticileri, kullanıcılarının tasarımlarına sürekli olarak ve etkin bir şekilde Toolbox'ı dahil etmelerini sağlamak için Toolbox'ı kişiselleştirirler.

Toolbox yöneticileri aşağıdaki görevleri yerine getirebilirler:

Toolbox konumunu ayarlama

Toolbox'ı kurarken Toolbox klasörünün konumunu belirleyin. Klasörü, tüm Toolbox kullanıcılarının erişebileceği paylaşılan merkezi bir konuma yerleştirin.

Toolbox ayarlarını uygulama

Toolbox Ayarları öğesini açmak için bilgisayarınızın Başlat menüsündeki tüm programlar listesinden SOLIDWORKS version > SOLIDWORKS Araçları > Toolbox Ayarları öğesine tıklayın.

Toolbox standart ve bileşenlerini kolaylaştırma

Toolbox Ayarları'nın Donanımı Özelleştir sayfasındaki Varsayılan Toolbox seçeneklerden yalnızca organizasyonun gerektirdiği standartları ve bileşenleri seçin.

Parça numaralarını ve diğer özel özellikleri belirleme

Toolbox Ayarları içerisinde Donanım Özelleştir sayfasından seçili Toolbox bileşenleri için parça numaraları ve diğer özel özellikleri belirtin. Seçili tipte bir Toolbox bileşeninin tüm boyutlarının parça numarası listesini içe aktarmak için Parçaları Parça Numaraları ile Özelleştirme'ye bakın.

Toolbox bileşen dosyası tiplerini tanımlama

Toolbox Ayarları içerisinde Kullanıcı Ayarları sayfasından Toolbox bileşeni dosya tiplerinin nasıl tanımlandığını belirleyin.

Bileşen dosya tanımını belirlemeden önce, Konfigürasyonlar hakkında bilgi edinin. Bkz. SOLIDWORKS Yardım'da SolidWorks Yardımı.

İzinleri ayarlama

Toolbox Ayarları'nın İzinler sayfasından yönetim görevlerine erişme izinlerini belirtin.
Kurulumdan sonra Toolbox kitaplığını taşırsanız işletim sistemine özel erişim için de ayarlama gerekir.

Delik Sihirbazı deliklerini seçme

Toolbox Ayarları'nın Delik Sihirbazı sayfasından Delik Sihirbazı deliklerini seçin.

Varsayılan Akıllı Bağlantı Elemanları'nı ayarlama

Toolbox Ayarları'nın Delik Sihirbazı sayfasından standart Delik Sihirbazı delikleri için varsayılan Akıllı Bağlantı Elemanını belirtin.

Akıllı Bağlantı Elemanları'nı ayarlama

Toolbox Ayarları'nın Akıllı Bağlantı Elemanları sayfasından Delik Sihirbazı olmayan delikleri için akıllı bağlantı elemanı ataması dahil Akıllı Bağlantı Elemanı seçenekleri belirtin.