SOLIDWORKS Toolbox Yönetimini Anlama

SOLIDWORKS® Toolbox, SOLIDWORKS ile tamamen entegre olan standart parçaların bir kitaplığını içerir. Toolbox kullanıcıları parçanın standardı ile tipini seçer ve bir Toolbox bileşenini montaja sürükler. Siz Toolbox yöneticisi olarak, toolbox bileşenlerini ağınızdaki merkezi bir konuma yerleştirebilir, Toolbox'ı yalnızca şirket üretim standartlarınıza uygun parçaları içerecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca kullanıcıların Toolbox bileşenlerini değiştirmesini önlemek, bileşen dosyalarının nasıl işlendiğini belirlemek ve Toolbox bileşenlerine parça numaraları ve diğer kişiselleştirilmiş özellikler atamak için Toolbox kitaplığına erişimi de kontrol edebilirsiniz.

Toolbox'ı Kim Yönetiyor?

Toolbox'ın sunduklarını yalnızca seçili bileşen boyutları ve standartlarını içerecek şekilde özelleştirirken Delik Sihirbazı tarafından sunulan delik boyutlarını ve Akıllı Bağlantı Elemanının sunduklarını da özelleştirirsiniz.

Toolbox yöneticisi, SOLIDWORKS Tasarım Kitaplığı'ndaki yeniden kullanılabilir CAD dosyalarını yönetir.

Yönetici olarak, kurumunuzun gerektirdiği standartlara ve kullanıcıların günlük bazda ihtiyaç duydukları cıvata ve somun gibi bileşenlere aşinasınız. Ayrıca her Toolbox bileşeni tipi için gerekli parça numarası, tanım ve malzemeyi bilmeniz gerekir.

Toolbox Klasörü Konumunu Belirtme

Toolbox klasörü Toolbox bileşenleri için merkezi konumdur. Toolbox klasörüne tüm kullanıcılar erişebilmelidir.

Toolbox klasörünün ağda konumlandırılacağı yere Toolbox yöneticisi olarak siz karar verirsiniz.

Toolbox'ı kurarken Toolbox klasörünün yerini belirleyebilirsiniz.

Toolbox'ı Düzenleme

Varsayılan olarak Toolbox 12 araç standardı için farklı boyutlarda 2000'en fazla bileşen tipini ve endüstriye özgü başka içerikleri kapsar ve bu da milyonlarca bileşen anlamına gelir.

Toolbox kullanıcılarının yalnızca kurumunuzun gerektirdiği bileşenlere erişebilmesi için Toolbox'ın varsayılan olarak sunduklarını Toolbox yöneticisi olarak siz filtreleyebilirsiniz. Toolbox'ın boyutunun azaltılması onu daha etkili kılar. Kullanıcılar bileşenleri aramaya veya hangilerini kullanacaklarına karar vermeye daha az zaman harcar.

Bileşen Dosya Türünü Belirleme

Toolbox yöneticisi olarak Toolbox bileşen dosyalarının bir montajda nasıl tanımlandığına karar verirsiniz:
  • Tek bir parça dosyasının konfigürasyonları olarak
  • Her bir boyut için ayrı parça dosyaları olarak

Parça Numaraları Atama

Toolbox yöneticisi olarak, parça numaraları ve Toolbox bileşenleri malzemesi gibi diğer özel özellikleri kullanıcılar bunları referans almadan önce atayarak montaj tasarımını ve malzeme listesi oluşturmayı daha etkin hale getirebilirsiniz. Parça numaralarını ve özellikleri atadığınızda kullanıcılar bir Toolbox bileşenini her referans aldıklarında bunu yapmak zorunda kalmazlar.