Toolbox Konfigürasyonu

Toolbox yöneticileri donanım seçmek ve özelleştirmek ve kullanıcı tercihlerini ve izinlerini ayarlamak için Toolbox konfigürasyonunu kullanır. En iyi uygulama, Toolbox'ı kullanmadan önce yapılandırmaktır.

Toolbox'ı konfigüre etmek için:

  1. Windows'da Başlat > Tüm Programlar > SOLIDWORKS sürümü > SOLIDWORKS Araçları > Toolbox Ayarları 'na tıklayın veya SOLIDWORKS Sistem Seçenekleri - Delik Sihirbazı/Toolbox iletişim kutusunda Yapılandır öğesine tıklayın.
  2. Toolbox, SOLIDWORKS PDM tarafından yönetiliyorsa, Toolbox klasörünü teslim almanız istendiğinde Evet öğesine tıklayın.

    Hayır'a tıklarsanız veya Toolbox klasörünü teslim alma izniniz yoksa Toolbox ayarlarını görebilirsiniz ama değişiklikleri kaydedemezsiniz.

    Toolbox, SOLIDWORKS PDM ile yönetildiğinde Toolbox'ı Toolbox Ayarları'ndan yapılandırmak için Toolbox yöneticileri aşağıdaki SOLIDWORKS PDM klasör izinlerini etkinleştirmelidir:
    • Klasör ekle veya sil
    • Dosya ekle veya yeniden adlandır
    • Dosya teslim al
    • Dosya içeriğini oku
  3. Delik Sihirbazı deliklerini seçmek ve standart Delik Sihirbazı delikleri için varsayılan akıllı bağlantı elemanlarını belirlemek için 1 - Delik Sihirbazı'a tıklayın.
  4. Standartları ve donanımı seçmek için 2 - Donanımınızı Özelleştirin'e tıklayın. Donanımı seçtikten sonra boyutları seçebilir veya kişiselleştirilmiş özellikler seçebilir, parça numaraları ekleyebilirsiniz.

    Toolbox konfigürasyonunu kolaylaştırmak için yalnızca kullandığınız standartları ve donanımı seçin.

    Konfigürasyonların sayısını azaltmak için her bir standart içindeki donanımı seçin ve kullanılmayan boyutları ve değerleri kaldırın.

    Örneğin ISO standardındaki Altıgen Başlı Vida Kalite AB ISO 4014'ün 1000'den fazla varsayılan konfigürasyonu vardır. ISO standardını Toolbox Standartları ağacındaki Toolbox Standartları'ndan seçebilirsiniz ve Cıvatalar ve Vidalar'dan Altıgen Başlı Vida Kalite AB ISO 4014'ü seçin. Konfigürasyonların sayısını belirleyen üç standart özelliği vardır: Boyut, Uzunluk ve Diş Açma Gösterimi. Konfigürasyonların toplam sayısı, seçilen boyutlar, uzunluklar ve diş açma gösterimi değerlerinin bir sonucudur. M1.6'dan M10'a kadar boyutlar, 30 ve altında uzunluklar ve tek bir diş açma gösterimi değeri seçmek konfigürasyonların sayısını 100'ün altına düşürür.

  5. Toolbox kullanıcı tercihlerini belirlemek için 3 - Kullanıcı Ayarlarını Tanımla'ya tıklayın.
  6. Toolbox'ı yetkilendirilmemiş erişime karşı şifre korumalı hale getirmek ve Toolbox işlevleri için izinler belirlemek için 4 - İzinleri Ayarla'ya tıklayın.
  7. Delik Sihirbazı dışındaki deliklere yönelik bağlantı elemanları dahil olmak üzere başka akıllı bağlantı elemanı tercihleri belirlemek için 5 - Akıllı Bağlantı Elemanlarını Konfigüre Et'e tıklayın.
  8. Kaydet öğesine tıklayın.
  9. Kapat öğesine tıklayın.