Vytváření křivek přes body XYZ

Pro vytvoření křivky přes body XYZ:

  1. Klepněte na Křivka body XYZ Tool_Curve_Through_XYZ_Points_Curves.gif na panelu nástrojů Křivky, nebo vyberte položky Vložit > Křivka > Křivka body XYZ.
  2. Nové sady souřadnic vytvoříte poklepáním na buňky ve sloupcích X, Y a Z a zadáním bodových souřadnic do každé z nich. (Souřadnice X, Y a Z vytvořené mimo skicu jsou interpretovány vzhledem k souřadnému systému Přední roviny.)
    Čísla ve sloupci Bod určují pořadí, ve kterém jsou body spojeny.
  3. Klepnutím na OK danou křivku zobrazíte.
    Ve stromu FeatureManager se u názvu křivky zobrazí ikona Křivka body XYZ Tool_Curve_Through_XYZ_Points_Curves.gif.

Tipy pro práci s křivkami body XYZ

Tipy pro práci s tímto nástrojem:

Otevření stávajícího souboru křivky

Klepněte na Vyhledat a najděte soubor křivky, který chcete otevřít. Můžete otevřít soubory .sldcrv nebo .txt , které využívají stejný formát jako soubory .sldcrv. Můžete například vytvářet i 3D křivky v Microsoft Excelu, ukládat je jako .txt soubory a potom je otevírat v aplikaci SOLIDWORKS. Pomocí textového editoru nebo tabulkové aplikace vytvořte soubor s hodnotami souřadnic bodů křivky. Soubor musí obsahovat tři sloupce: pouhý seznam souřadnic X, Y a Z oddělených mezerou nebo tabelátorem. Nezahrnujte záhlaví soupců, jako například X, Y a Z, nebo další nadbytečná data.

Změna souřadnic

Poklepejte na buňku a zadejte novou hodnotu. (Všimněte si, že při zadávání hodnot je v grafické ploše zobrazen náhled křivky.)

Přidání řádku

Poklepejte na některou buňku v řádku pod posledním číslovaným řádkem.

Vložení řádku

Zvolte číslo v poli Bod a potom klepněte na Vložit. Tím dojde ke vložení nového řádku nad vybraný.

Odstranění řádku

Zvolte číslo v poli Bod a potom stiskněte klávesu Delete.

Uložení souboru křivky

Klepněte na položku Uložit nebo Uložit jako,, vyhledejte požadované místo a zadejte název souboru. Pokud neuvedete příponu, aplikace SOLIDWORKS přidá příponu .sldcrv.