Yağmur Akışı Döngü Sayımı Yöntemi

Yağmur Akışı döngü sayımı yöntemi, bir değişken genlikli yük geçmişinin bileşimini ayıklar. Yazılım, yöntemi şu şekilde uygular:

  1. Tepe değerleri ve ani düşüşler yük geçmişinden ayıklanır.
  2. Gerekirse bir veri noktası eklenerek birinci ve son veri noktalarının genlikleri aynı kılınır.
  3. En yüksek tepe değeri tespit edilir ve veriler, en yüksek tepe değeri ilk ve son nokta olacak şekilde yeniden sıralanır.
  4. Tepe değerlerini saymaya şu şekilde başlayın:
    1. İlk dört tepe değerini ve ani düşüşü göz önünde bulundurun (1, 2, 3 ve 4). İkinci kesit, dikey olarak birinci ve üçüncü kesitten daha kısaysa (örneğin b; a ve c'den küçükse) bu bir Yağmur Akışı döngüsü sayılır.

    2. Bir döngü sayılırsa program zaten sayılmış olan tepe değerlerini yok sayarak kaydın başından itibaren başlar. Sayılmış tepe değeri yoksa program sonraki tepe değeri grubunu (tepe değerleri 2, 3, 4 ve 5) denetler ve işlem devam eder. Sonunda, her tepe değeri ve her ani düşüş bir Yağmur Akışı döngüsüne karşılık gelir.
    3. Etüt özelliklerinde belirtilen yüzdenin altındaki döngüleri yok sayın ve yükleyin.
    4. Gerilim aralığını ve ortalama gerilimi, etüt özelliklerinde belirtilen kap sayısına bölün. Yağmur akışı matris grafiğini görüntüleyerek sonuçları görebilirsiniz.

Yağmur Akışı Döngü Sayımı Yönteminin Uygulanması

Hızlı Sayma Hızlı sayma, yorulma etüdü bir statik etüde referans verdiğinde ve sadece bir değişken genlikli olay içerdiğinde kullanılır. Bu durumda, program kapları doğrudan orijinal kayıttan çıkarır. Ardından, her kabın her düğümde neden olduğu hasarı değerlendirir ve biriken hasarı hesaplar.
Tam Analiz

Birden çok değişken genlikli olay kullanıldığında, program her düğümdeki her değişken genlikli kayıt için tüm zaman noktalarındaki gerilimleri hesaplar. Her düğümde program gerilimleri birleştirir ve daha sonra, hasarı değerlendirmek üzere kullanılacak olan Yağmur Akışı kaplarını ayıklar.

Tam analiz ayrıca, bir değişken genlikli kaydın farklı kayma veya aralıklar içeren birden çok etütle ilişkilendirildiği durumlarda kullanılır.