Simülasyon Malzemeleri

Bir etüdü yürütmeden önce karşılık gelen analiz tipinin gerektirdiği tüm malzeme özelliklerini tanımlamanız gerekir. Tüm malzeme özellikleri Malzeme iletişim kutusu yoluyla tanımlanır. Örneğin, statik, frekans ve belverme etütleri için elastisite modülü; termal etütler için termal iletkenlik gereklidir.

Özel malzemeler veya kitaplıklar oluşturmak ve düzenlemek, malzemeleri SOLIDWORKS malzeme kitaplığından uygulamak veya sık kullanılan malzemeler belirlemek için Malzeme iletişim kutusunu kullanın.

Malzeme iletişim kutusunda, özellikler zorunlu ve isteğe bağlı özellikleri belirtecek şekilde vurgulanır. Kırmızı açıklama, etkin etüt tipine ve malzeme modeline bağlı olarak özelliğin zorunlu olduğunu belirtir. Mavi açıklama özelliğin isteğe bağlı olduğunu belirtir.

Malzeme özelliklerini, analizi yürütmeden önce istediğiniz zaman tanımlayabilirsiniz. Malzemelerin Simulation yazılımında tanımlanması, SOLIDWORKS'te CAD modeline atanan malzemeleri güncellemez.
Bir malzeme Simulation yazılımındaki bir gövdeye uygulandığında, gövde etütte malzeme görünümü kullanılarak görüntülenir.

SOLIDWORKS malzeme özelliklerinin kaynağı ASM International'ın Metals Handbook Desk Edition (2nd Edition) bilgileridir