İlişkili Dosyaları Güncelle

Bir SOLIDWORKS belgesini ve referans verilen belgelerini güncellemek için görevleri zamanlayabilirsiniz. İlişkili Dosyaları Güncelle görevi, modelin en son yeniden oluşturulmasından bu yana yapılan değişikliklerle birlikte belirli dosyaları ve bu dosyaların referans verilen belgelerini yeniden oluşturur.

İlişkili Dosyaları Güncelleme Görevi Oluşturma

İlişkili Dosyaları Güncelleme görevi oluşturmak için:

  1. Yan çubuktan İlişkili Dosyaları Güncelle öğesine veya Görevler > İlişkili Dosyaları Güncelle öğelerine tıklayın.
  2. İletişim kutusunda görev için yeni bir başlık yazın veya Görev başlığı'ndaki varsayılanı olduğu gibi bırakın.
  3. Çekirdek dosya yolu adı içerisinde çekirdek dosyayı belirtin.
    Çekirdek dosya, İlişkili Dosyaları Güncelle görevi için başlangıç noktasını tanımlar. Çekirdek dosya ve onun tarafından referans verilen tüm dosyalar güncellenir. Aranacak klasörleri ve dosya tiplerini belirterek ve aramanın yalnızca doğrudan referanslarla sınırlandırılıp sınırlandırılmayacağını seçerek referans verilen dosyaların arama kapsamını kontrol edebilirsiniz.
    1. Gözat öğesine tıklayın.
    2. Dosya türü içerisinde çekirdek dosya tipini seçin.
    3. Çekirdek dosyaya gözatın ve ardından 'a tıklayın.

Görevi Zamanlama

Arama Klasörleri iletişim kutusunda referans verilen belgelerin arama kapsamını tanımlayın. Arama Klasörleri iletişim kutusuna devam etmeden önce görev zamanlayıcıyı ayarlayın.

Görevi zamanlamak için:

  1. Görev Zamanlama altında şunları ayarlayın:
    Seçenek Tanımlama
    Çalıştırma modu Görevin ne sıklıkta çalıştırılacağını belirler. Bir Defa, Günlük, Haftalık veya Aylık'ı seçin.
    Başlangıç zamanı  
    Başlangıç tarihi  
  2. Yedekleme dosyası konumu ve zaman aşımı süresi gibi görev seçeneklerini değiştirmek istiyorsanız Gelişmiş'e tıklayın.
  3. İleri'ye tıklayın.
  4. Arama Klasörleri iletişim kutusunda arama kapsamını tanımlayın.
  5. Bitir'e tıklayın.
    Görev ve görevin başlığı, zamanlanan saati, zamanlanan tarihi ve durumu Görevler panelinde görünür. Görevin durumu Zamanlandı olarak görünür.
    Zamanlanmış bir görevi çalıştırmak için bilgisayarınızın zamanlanmış saatte açık olması gerekir. SOLIDWORKS Görev Zamanlayıcı penceresinin açık olması gerekmez. Bilgisayarınız zamanlanan başlangıç saatinde kapalıysa görev bilgisayarınızı açtığınızda yürütülür.

    Zamanlanan başlangıç saatinde görev başlatılır. Görev birden fazla dosyada işleme devam ediyorsa her dosya için bir alt görev oluşturulur. Görev Seçenekleri'nde Yedek görev dosyaları'nı seçtiyseniz her bir dosyanın yedeği bir .zip dosyasına kaydedilir. Sonra dosyaların her biri güncellenir. Görev tamamlandığında durum Tamamlandı olarak değişir.

    Görev tamamlandıktan sonra SOLIDWORKS Görev Zamanlayıcı Raporunu görmek için Tamamlandı öğesine tıklayın.
    Yedek dosyalarınız Unicode dosya yolları içeriyorsa UTF-8 kodlamasını destekleyen bir zip dosyası çıkarma uygulaması kullanın.

İlişkili Dosyalar için Arama Kapsamını Belirleme

Aranacak klasörleri ve dosya türlerini ve aramanın yalnızca doğrudan referanslarla sınırlandırılıp sınırlandırılmayacağını belirleyerek referans belgeleri arama kapsamını tanımlayın.

İlişkili dosyalara yönelik arama kapsamını belirlemek için:

  1. Güncellemek istediğiniz klasörleri ve dosya türlerini seçin:
    1. Ekle'ye tıklayın.
    2. Güncellenecek dosyaları içeren klasöre gözatın ve Tamam'a tıklayın.
    3. Dosya Türü altında eklediğiniz klasörü içeren satıra tıklayın, sonra güncellenecek dosya türlerini seçin.
    4. Ek klasörler seçmek için a, b ve c adımlarını tekrarlayın.
  2. Sadece doğrudan referansları güncelle'yi seçin veya temizleyin:
    • Seçilirse sadece doğrudan çekirdek dosya tarafından referansta bulunulan dosyaları günceller.
    • Temizlenirse dolaylı olarak referansta bulunulanlar dahil olmak üzere çekirdek dosyayla ilişkili tüm dosyaları günceller.

    Sadece doğrudan referansları güncelle'nin örneği

    P1 adlı parçayı kullanan A1 adlı bir montajınız var. P1, A2 adlı ikinci bir montaj tarafından da kullanılıyor. A1'de, P1'in bir unsurunu etkileyen bir değişiklik yapıyorsunuz. Bir İlişkili Dosyaları Güncelle görevi zamanlıyorsunuz ve A1'i çekirdek dosya olarak belirliyorsunuz.

    Sadece doğrudan referansları güncelle'yi seçerseniz görev çalıştığında çekirdek dosya A1 güncellenir. A1 tarafından doğrudan referanslandığı için P1 de güncellenir.

    Sadece doğrudan referansları güncelle'yi temizlerseniz görev çalıştığında A2 de güncellenir çünkü A1 P1 üzerinden onu dolaylı olarak referanslamaktadır.

  3. Bitir'e tıklayın.
    Görev ve görevin başlığı, zamanlanan saati, zamanlanan tarihi ve durumu Görevler panelinde görünür. Görevin durumu Zamanlandı olarak görünür.
    Zamanlanmış bir görevi çalıştırmak için bilgisayarınızın zamanlanmış saatte açık olması gerekir. SOLIDWORKS Görev Zamanlayıcı penceresinin açık olması gerekmez. Bilgisayarınız zamanlanan başlangıç saatinde kapalıysa görev bilgisayarınızı açtığınızda yürütülür.

    Programlanan başlangıç zamanında görev başlatılır. Görev birden fazla dosyada işleme devam ediyorsa her dosya için bir alt görev oluşturulur. Görev Seçenekleri'nde Yedek görev dosyaları'nı seçtiyseniz her bir dosyanın yedeği bir .zip dosyasına kaydedilir. Sonra dosyaların her biri güncellenir. Görev tamamlandığında durum Tamamlandı olarak değişir.

    Görev tamamlandıktan sonra SOLIDWORKS Görev Zamanlayıcı Raporunu görmek için Tamamlandı öğesine tıklayın.
    Yedek dosyalarınız Unicode dosya yolları içeriyorsa UTF-8 kodlamasını destekleyen bir zip dosyası çıkarma uygulaması kullanın.