Yapısal eleman içinde, bir grup içinde veya bitişik gruplar arasındaki köşe uygulamasını geçersiz kılabilirsiniz. Ayrıca, bir yay gövdesini bitişik gövde ile birleştirebilir ve kaynak boşlukları ve kırpma sırası belirtebilirsiniz.
Köşe uygulamasını değiştirmek için:
- FeatureManager tasarım ağacında yapısal elemanı sağ tıklayın ve Unsuru Düzenle'yi seçin.
- Değiştirmek istediğiniz köşeyi tıklayın.
-
Köşe Uygulaması iletişim kutusunda vurgulanan grup Grup 1 ile çalışın.
Bu köşede başka gruplar buluşuyorsa listelenen gruplar arasından başka bir grup seçebilirsiniz.
- Yalnızca yaylar için, yayı bitişik gövdelerle birleştirerek bir gövde oluşturmak için Yay kesiti gövdelerini birleştir'i seçin. Gövdeleri ayrı ayrı tutmak için işareti kaldırın.
-
Kırpma Sırası öğesini ayarlayın.
Düşük kırpma sıra numarasına sahip grup, yüksek sayılı grubu kırpar. İki grup aynı kırpma sıra numarasına sahipse, birbirlerine gönyelenirler, yüksek sayılı grupları kırparlar ve daha düşük sayılı gruplar tarafından kırpılırlar.
- Köşe uygulamasını seçin: Gönyeyi Sonlandır
, Alın1'i Sonlandır
veya Alın2'yi Sonlandır
.
- Kaynak profili kesim listesindeki sonuç olarak meydana gelen kaynak elemanı gövdesinin uzunluğu, kesilmemiş kaynak elemanı gövdelerinin maksimum uzunluklarının toplamına eşit olacak şekilde kaynaklı profil gövdelerini birleştirmek için Şev kırpılmış gövdeleri birleştir öğesini seçin.
Bu seçenek ayrıca
Köşe uygulaması uygula öğesini seçip
Açılı Sonlandır

seçeneğine tıkladığınızda
Yapısal Eleman PropertyManager'ında da bulunur.)
- Grup için kaynak boşluğunu geçersiz kılmak için Köşeye bağlı kaynak boşlukları ayarla'yı seçin.
- Yeni kaynak boşluğunu Aynı Gruptaki Bağlantılı Segmentler Arasındaki Boşluk
altında belirtin.
-
öğesine tıklayın.