Instalace licenčních klientů SolidNetWork

Při instalaci softwaru CAD SOLIDWORKS do počítače určujete sériové číslo licence SolidNetWork. Manažer instalací SOLIDWORKS identifikuje tento počítač jako licenční klient SolidNetWork a vyzve vás k zadání názvu a čísla počítače nástroje SolidNetWork License Manager. Jestliže není nainstalován server nástroje SolidNetWork License Manager nebo pokud je název nebo číslo portu nesprávné, zobrazí se chyba.

Instalace softwaru SOLIDWORKS s licencí SolidNetWork:

  1. Spusťte Manažer instalací SOLIDWORKS podle postupu v tématu Stažení instalačního média.
  2. Pokud je to první instalace SOLIDWORKS na tomto počítači pro tuto hlavní verzi, klikněte na uvítací stránce na možnost Instalovat na tomto počítači.
    Jestliže provádíte upgrade existující verze a měníte z individuální licence na licenci SolidWorks, klepněte na Změnit individuální instalaci (na tomto počítači). Podrobnosti najdete v Provedení upgrade z individuální licence na licenci SolidNetWork .
  3. V dialogovém okně Přidat server zadejte adresu SolidNetWork License Manager v tomto tvaru:

    port@NázevPočítače

    Číslo portu se musí shodovat s číslem použitým pro počítač s Manažerem licencí. Výchozí je 25734.

    Manažer instalace SOLIDWORKS se pokusí ověřit, jestli je SolidNetWork License Manager dostupný. Pokud jste ještě neinstalovali Manažera licencí, tato validace se nepodaří; ovšem můžete dále instalovat klienta s licencí.
  4. Dokončete instalaci SOLIDWORKS podle následujících pokynů Manažera instalace SOLIDWORKS.