Rovnice v sestavách

Při vybírání kót, prvků a globálních proměnných ve stromu FeatureManager, v grafické ploše, ve vlastnostech souboru nebo v okně Rovnice se automaticky nahraje syntaxe rovnic mezi součástmi sestavy.

Stávající rovnice, u kterých tato syntaxe není dodržena, jsou označeny jako chybné, protože vedou k nekonzistentním výsledkům. Syntaxi v těchto rovnicích je nutno upravit.

Levá strana rovnice je globální proměnná v součásti, kterou upravujete, jejíž hodnotu chcete zadat. Pravá strana rovnice označuje globální proměnnou, která je zdrojem hodnoty. Obsahuje název této globální proměnné a sestavy nebo dílu, který ji obsahuje.

V následujícím příkladu je A1 podsestavou sestavy A2 obsahující díly P1 a P2:

V následující tabulce představuje položka Upravit cíl upravovanou sestavu nebo díl, které obsahují globální proměnnou, kterou chcete zadat. Odkaz na představuje sestavu nebo díl obsahující globální proměnnou, která je zdrojem hodnoty.

Upravit cíl Odkaz na Syntaxe
A2 A2 “GV1” = “GV2”
A2 A1 “GV1” = “GV2@A1<1>.Assembly
A2 P1 “GV1” = “GV2@P1<1>.Part@A1<1>.Assembly
A1 A2 “GV1” = “GV2@A2.Assembly”
A1 A1 “GV1” = “GV2”
A1 P1 “GV1” = “GV2@P1<1>.Part”
P1 A2 “GV1” = “GV2@A2.Assembly”
P1 A1 “GV1” = “GV2@A1<1>.Assembly”
P1 P1 “GV1” = “GV2”
P1 P2 “GV1” = “GV2@P2<1>.Part@A1<1>.Assembly”
Řádky můžete interpretovat takto:
  • První řádek ukazuje rovnici, pokud je cílová globální proměnná GV1 a zdrojová globální proměnná GV2 a obě jsou ve stejné sestavě nebo dílu (v tomto případě sestava A2).
  • Druhý řádek ukazuje rovnici, pokud je cílová globální proměnná GV1 v sestavě A2 a zdrojová globální proměnná je GV2 v sestavě A1.
  • Třetí řádek ukazuje rovnici, pokud je cílová globální proměnná GV1 v sestavě A2 a zdrojová globální proměnná je GV2 v části P1, která je v sestavě A1.
  • Ostatní řádky znázorňují ostatní rovnice pro určení globální proměnné v sestavě nebo dílu na hodnotu globální proměnné v jiné nebo stejné sestavě nebo dílu.
Hodnota v <> je číslo instance a může se změnit.

Například můžete mít díl v sestavě vícekrát, například šroub<1>, šroub<2> nebo šroub<52>, ale šroub je stále stejný díl. Pokaždé, když přidáte novou instanci stejného šroubu, číslo v <> se zvýší.