Montaj Görselleştirme Özellikleri

SOLIDWORKS PDM değişkenlerini, Montaj Görselleştirme Özellikleri üzerinden, SOLIDWORKS'ün Montaj Görselleştirme aracında görüntülenecek şekilde belirleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS'ün Montaj Görselleştirme aracında, Özellikler'in altındaki Özel Sütun iletişim kutusunda SOLIDWORKS PDM değişkenlerini görüntüleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM değişkenlerini bir özellik listesinde belirtebilirsiniz. Değişken özellikleri listesi oluşturmak için Montaj Görselleştirme Özellikleri ( SOLIDWORKS PDM Yönetim Aracı > SOLIDWORKS ) öğesine sağ tıklayın ve Yeni Liste'yi seçin. Açılan iletişim kutusunda listeyi adlandırın, değişkenler ekleyin ve bir kullanıcı veya grup atayın.

Birden çok özellik listesi oluşturabilirsiniz ancak SOLIDWORKS'ün Montaj Görselleştirme aracında bir kullanıcı veya grup için bunlardan yalnızca biri görüntülenir.

Bir kullanıcının herhangi bir özellik listesine doğrudan atanmadığı ancak birden çok listeye atanan grupların bir üyesi olduğu senaryolar vardır. Bu durumda kullanıcı, dolaylı olarak birden çok listeye atanır. Örneğin A kullanıcısı herhangi bir listeye atanmamıştır ancak listelere atanan aşağıdaki grupların bir üyesidir:
Gruplar Özellik Listeleri
Gözden Geçirenler PropList1
Tasarımcılar PropLst
Yönetici Props
Bu senaryolarda, Montaj Görselleştirme aracında hangi listenin görüntüleneceğine karar vermek için aşağıdaki kriterler esas alınır:
  • Kullanıcının üyesi olduğu ve listelerin atanmış olduğu tüm grupları bulma.
  • Grupları grup adına göre alfabetik olarak sıralama.

Montaj Görselleştirme aracı, sıralamanın ardından ilk gruptan gelen listeyi, örneğin Props listesini görüntüler.