Gövdeyi Taşı/Kopyala PropertyManager'ı

Çok gövdeli parçalarda, katı veya yüzey gövdelerini taşıyabilir, döndürebilir ve kopyalayabilir veya montaj ilişkileri kullanarak yerleştirebilirsiniz.

Gövdeyi Taşı/Kopyala PropertyManager'ı açmak için:

Gövdeleri Taşı/Kopyala (Unsurlar araç çubuğu) veya Ekle > Unsurlar > Taşı/Kopyala öğesine tıklayın.

Taşınacak/Kopyalanacak Gövdeler

Taşınacak/Kopyalanacak Katı ve Yüzey ya da Grafik Gövdesi Grafik alanında taşınacak, kopyalanacak veya döndürülecek gövdeleri seçin. Seçili gövdeler tek bir obje olarak taşınır. Seçilmeyen gövdeler sabitlenmiş kabul edilir.

Seçili gövdelerin sınırlandırıcı kutusunun merkezinde bir triad görüntülemek için Sürükle/Döndür öğesine tıklayın.

  Kopyala (Yalnızca Sürükle ve Döndür komutları için kullanılabilir.) Gövdeleri kopyalamak için seçin ve Kopya Sayısı için bir değer belirleyin. Gövdeleri kopyalamak yerine taşımak için temizleyin.
Kopya Sayısı  

Sürükle

Sürükleme Referansı (İsteğe bağlı) Sürükleme yönünü belirtir. Grafik alanında bir kenar veya tepe noktası seçin.
, , Yönü Ters Çevir Delta X, Yönü Ters Çevir Delta Y, Yönü Ters Çevir Delta Z (Değerleri denklemler veya değişkenlerle belirlemeniz halinde kullanılamaz) Delta X, Y veya Z için belirlediğiniz değerlere göre sürükleme yönünü tersine çevirir.
  Delta X, Delta Y, Delta Z

Gövdeleri yeniden konumlandırma değerlerini belirler.

Değerleri Denklemler, Global Değişkenler ve Ölçümlendirmeler iletişim kutusunda oluşturduğunuz denklemler veya değişkenlerle kontrol edebilirsiniz. Denklemlere veya değişkenlere erişmek için = menüsüne girin ve menüden Global Değişkenler, Fonksiyonlar veya Dosya Özellikleri'ni seçin. Denklemi veya değişkeni girin ve kabul edin .

Denklemi, değişkeni veya değeri görüntülemek için Denklem/Değer Görünümünü Değiştir veya Global Değişken/Değer Görünümünü Değiştir öğesine tıklayabilirsiniz.

Ayrıca bu denklemleri bir tasarım tablosuna ekleyip oradan kontrol edebilirsiniz.

, , Bu Konfigürasyon, Tüm Konfigürasyonlar veya Konfigürasyonları Belirle Değerlerin konfigürasyonlara uygulanacağını belirtir.
Uzaklık Sürükleme Referansı olarak bir kenar seçtiğinizde kullanılabilir. Sürükleme uzaklığını belirler. Sürükleme yönünü değiştirmek için negatif bir sayı girin.
Tepe Noktasına Sürükleme Referansı olarak bir tepe noktası seçtiğinizde kullanılabilir. İkinci bir tepe noktası seçin. Gövdeler ikinci tepe noktasına taşınır.

Döndür

Gövdeleri döndürmek için değerler ayarlayın ve triadı kullanın.

Döndürme Referansı Döndürme eksenini tanımlamak için grafik alanında bir kenar veya tepe noktası seçin.
, , X Döndürme Orijini, Y Döndürme Orijini, Z Döndürme Orijini Dönüş orijininin (gövdelerin etrafında döndüğü nokta) koordinat değerlerini belirleyin. Varsayılan değerler, seçili gövdelerin sınırlandırıcı kutu merkezinin koordinatlarıdır.
, , X Döndürme Açısı, Y Döndürme Açısı, Z Döndürme Açısı X, Y ve Z eksenlerinin etrafındaki açının değerlerini belirleyin.
Açı Döndürme Referansı olarak bir kenar seçtiğinizde kullanılabilir. Döndürme açısı için bir değer belirler.
  Euler açısal rotasyon metodu (, ve Dönme Açısı alanlarını kapatır) Savrulma, Açıve Yuvarlanma değerlerini belirlediğiniz sıradan bağımsız olarak aynı döndürme sonucunu sağlar.
, , Yönü Ters Çevir Savrulma, Yönü Ters Çevir Açı, Yönü Ters Çevir Yuvarlanma (Değerleri denklemler veya değişkenlerle belirlemeniz halinde kullanılamaz) Belirtilen Euler açısal değerlerinin yönünü ters çevirir.
  Savrulma (yandan yana), Açı (yukarı-aşağı), Yuvarlanma (burkulma)

Euler açısal değerlerini derece cinsinden belirtir.

Değerleri Denklemler, Global Değişkenler ve Ölçümlendirmeler iletişim kutusunda oluşturduğunuz denklemler veya değişkenlerle kontrol edebilirsiniz. Denklemlere veya değişkenlere erişmek için = menüsüne girin ve menüden Global Değişkenler, Fonksiyonlar veya Dosya Özellikleri'ni seçin. Denklemi veya değişkeni girin ve kabul edin .

Denklemi, değişkeni veya değeri görüntülemek için Denklem/Değer Görünümünü Değiştir veya Global Değişken/Değer Görünümünü Değiştir öğesine tıklayabilirsiniz.

Ayrıca bu denklemleri bir tasarım tablosuna ekleyip oradan kontrol edebilirsiniz.

, , Bu Konfigürasyon, Tüm Konfigürasyonlar veya Konfigürasyonları Belirle Değerlerin konfigürasyonlara uygulanacağını belirtir.

Sınırlandırmalar

Gövdeler arasına montaj ilişkileri uygulamak için Sınırlandırmalar seçin. Aşağıdaki panolarda seçenekleri ayarlayın.

Taşınacak Gövdeler

Taşınacak/Kopyalanacak Katı ve Yüzey ya da Grafik Gövdesi Montaj ilişkisi uygulandığına taşınacak gövdeleri grafik alanında seçin. Seçili gövdeler tek bir obje olarak taşınır. Seçilmeyen gövdelere sabitlenmiş gibi davranılır.

Montaj İlişkisi Ayarları

Montaj ilişkisi kurulacak objeler Montaj ilişkisi kurulacak iki obje (yüz, kenar, düzlem, vs.) seçin.
  Ekle Bir montaj ilişkisi tipi seçtikten ve aşağıdaki parametreleri ayarladıktan sonra montaj ilişkisini eklemek için tıklayın. Seçimleri temizlemek için Geri Al'ı tıklayın.
  Bir montaj ilişkisi tipi seçin. Tüm montaj ilişkisi tipleri her zaman PropertyManager'da gösterilir fakat sadece mevcut seçimler için geçerli olan montaj ilişkileri kullanılabilir.
Çakışık  
Paralel  
Dik Açılı  
Teğet  
Eşmerkezli  
Uzaklık Seçin, ardından Uzaklık değerini ayarlayın. Yönü değiştirmek için Ölçümlendirmeyi Ters Çevir'i seçin.
Açı Seçin, ardından Açı değerini ayarlayın.
  Montaj İlişkisi Hizalaması Şunlardan birini seçin:

Hizalanmış

Gövdeleri, seçili yüzler için dik vektörler veya eksen vektörleri aynı yönde olacak şekilde yerleştirir.

Anti-Hizalanmış

Gövdeleri, seçili yüzler için dik veya eksen vektörleri ters yönlerde olacak şekilde yerleştirin.

Montaj İlişkileri

Montaj İlişkileri kutusu montaj ilişkisi kümesindeki tüm montaj ilişkilerini içerir (PropertyManager açıkken eklenen tüm montaj ilişkileri). Montaj İlişkileri kutusunda birden fazla montaj ilişkisi varsa birini seçerek bu montaj ilişkisini düzenleyebilirsiniz.
Çok gövdeli parçalarda, aynı gövdeye birden çok montaj ilişkisi seti uygulayabilirsiniz. Farklı kümeler içinde belirtilen montaj ilişkileri birbirleriyle çakışabilirler. Örneğin, bir kümedeki iki yüz arasına dik açılı bir montaj ilişkisi ve farklı bir kümede aynı iki yüz arasına paralel montaj ilişkisi uygulayabilirsiniz.

Seçenekler

Önizlemeyi göster Seçiliyken, geçerli bir montaj ilişkisi için yeterli seçim yaptığınızda bir montaj ilişkisi önizlemesi oluşur.